Underbara marsvin

Har haft en underbar helg som marsvinsvakt! Hade glömt hur mycket jag älskar de här små gnagarna. Jag hade två marsvin när jag var liten (en blev hela 8 år), och jag tog även hand om mina vänners marsvin, så jag är mer än van. Nu har det dock gått hela 11 år sedan mitt äldsta marsvin dog, och jag hade faktiskt glömt alla roliga läten de gör, samt att de verkligen tuggar på någonting heeela tiden.
Äta är livet, tycker lilla Snowball. Det andra marsvinet, det bruna, heter T-Rex. Det är såklart barnen på min mans jobb som bestämt deras namn haha.

Eftersom de bara är två månader gamla är de bara små bebisar just nu (fast den bruna är dubbelt så stor eftersom han både rör på sig mindre och äter mer haha. Gud vad han påminner om mitt tjocka marsvin jag hade en gång i tiden). Eftersom de är så små, är de inte riktigt tama än, men jag har jobbat hårt på det i helgen.

De älskar ju mat så jag har dragit det till min fördel, och lyft upp dem och gosat med dem när jag vet att de varit lite småhungriga. Sedan har jag försökt få dem att äta lite godis i min famn. Det är ju ett tecken på att de är trygga och avslappnade när de vågar äta utanför buren. T-Rex äter faktiskt morot i min famn nu, men Snowball som är lite mer försiktig och skrikig har inte vågat riktigt än.
Har i alla fall gosat med dem varannan timme hela helgen. Finns det något mer avslappnande? Alltså den här helgen har varit så härlig. Har känt att jag behövt vila upp mig riktigt ordentligt, och det är också precis det jag gjort med ett par marsvin i famnen, några koppar grönt te, lite snacks och några avsnitt av Vänner på tvn.
Min man har varit lite skeptisk till att ta upp marsvinen, men igår bar jag över båda två till honom så fick han gosa ett tag. Han har väl aldrig varit riktigt förtjust i djur (eftersom han blev biten av kaniner, klöst av katter och jagad av hundar när han var liten haha), men jag älskar verkligen djur med hela mitt hjärta, så det betyder jättemycket för mig att han sett till att vi kan ta hand om dessa små bebisar på halvtid. Imorgon kommer de bli tomt här utan dem, men jag får tillbaka dem vid påsk igen. Vad härligt med husdjur på halvtid!

Gillar

Kommentarer