Två bröllop

Min fredag var en riktigt bra sådan. Jobbade fram till lunch, och sedan åkte hela kontoret ner till min chefs golfklubb i Banstead för att äta lunch. Min kära kollega gifter sig om två veckor, och det här var chefernas sätt att fira honom. Vi fick en supergod grönsakssoppa till förrätt. Till huvudrätt fick vi kyckling, potatisfondant och grönkål i vinäger - det var också riktigt gott. Vi hade inte fått sett någon meny innan, så det var riktigt spännande när en ny rätt kom in till bordet. Efterätten var sedan chokladmousse med en stor grillad marshmallow.

Påskliljor jag fick igår av våra vänner.

Mellan rätterna, och även efteråt, gick vi runt bordet och alla fick presentera sin "läxa" som vi förberett till den här lunchen. Vi var ju där för att fira min kollega som ska gifta sig, så mycket handlade ju om honom, men cheferna såg även till att få in lite team building. Vi skulle ha förberett 3 statements om oss själva - två sanna, en falsk. Resten av gänget skulle sedan gissa vilken som var falsk. Mina statements var:

1. Första gången jag var utomlands, var jag 12 år och åkte till England för att gå på fotboll med pappa.

2. När jag var 8 år vann jag en sångtävling.

3. Min favoritstad i världen, av de städer jag besökt, är New York.

Det var bara en som lyckades gissa rätt, att nummer 1 var falskt. Alla statements är ju egentligen sanna, förutom en liten detalj i den första. England var inte min första resa utomlands, utan det var Turkiet när jag var 10 år. Vi fick sedan också beskriva det stoltaste ögonblicket i vårt liv, och jag sa direkt att mitt ögonblick var när jag fick gå upp på scenen och ta emot mitt International Baccalaureate diplom. Det var ett sådant tufft program, jag pendlade till skolan nästan 4h om dagen, och jag tog examen med toppbetyg. Och samtidigt; jävlar vad roligt jag hade under dessa år!

Inbjudan till bröllop.

Lunchen slutade vid 16:00, och jag hade planerat att ta tåget hem efter att jag fått reda på att Banstead tillhör London fare zone 6. Man kan alltså åka på sitt contactless kreditkort och betala en standard London fare. Men eftersom mina boys (mina favoritkollegor) skulle åt samma håll, fick jag skjuts av dem istället. Tåget hem skulle ta 20min för mig (med ett byte), och bilresan 15. Dock var det vägarbeten precis överallt, och vi blev fast i bilen i hela 50min. Vi hade i alla fall jätteroligt - som jag alltid har med dessa två! De flesta på mitt kontor är över 40, och ibland kan det vara svårt att klicka med människor när det är sådana stora åldersskillnader. Därför har jag väl klickat bäst med dessa killar som är födda 92 och 98.

Hann sedan inte vara hemma så länge innan två vänner kom över till oss. De ska också gifta sig om två månader och det var därför roligt att bjuda in dem till oss och lära känna bruden lite bättre. Brudgummen är min mans bästa vän, men det är sällan (eller rättare sagt aldrig) vi umgåtts endast vi 4. Vi köpte fish n chips, drack ett glas rödvin, pratade bröllop och spelade lite board games. Jag ser fram emot deras bröllop, som kommer bli väldigt annorlunda vårt. De vill göra allting väldigt traditionsenligt. Det jag är lite tveksam över är om jag ens kommer se min man under dagen eftersom han är deras best man. Han ska göra sig i ordning med brudgummen på morgonen, åka till kyrkan med honom. Han ska vara en del av ceremonin i kyrkan, och åka till festlokalen med resten av bröllopståget. Han ska introducera tal under middagen, och sitta vid ett annat bord än mig. Han ska leda festen och lekar. Jag hoppas att gästerna kommer vara riktigt sociala, för jag känner ingen, och vill inte behöva ta en taxi till festlokalen helt själv för att sedan sitta i ett hörn hela kvällen! Jag hade tänkt och planerat väldigt annorlunda om det var mitt egna bröllop, men det är trots allt deras dag, och det ska bli riktigt spännande.

Gillar