Trappen före & efter

Det tog ett tag, men nu har vi äntligen börjat ta tag i hallen lite mer seriöst. Vi köpte vit träfärg förra helgen och min man som är på semester, tog på sig projektet att måla trappen vit.

Ni vet när man går på visning och genast får intryck av saker och ting? Jag blev fäst vid mycket när jag besökte vår lägenhet för första gången, men att gå nedför trappen var inte med på den listan. Den knarrade och såg riktigt sliten ut. Den bruna träfärgen (med lack! Alltså gud så hemskt), passade heller inte in med golv, dörrar, eller någon annan “brun” nyans i lägenheten. Förstår inte riktigt hur man tänkt där. Troligtvis har man inte tänkt alls.

Vi valde därför att måla trappen vit, för att den skulle se fräschare och modernare ut, passa bättre in med resten av lägenhen (så vi får en helhet och röd tråd i inredningen), och helt enkelt representera oss och vår smak. Det tog tre lager av vit träfärg för att riktigt måla över det slitna, bruna, men nu är det klart och det blev så fint!

Dock inser man ju alltid när man målar med vitt att det som man trodde var vitt i själva verket inte är vitt i jämförelse med det man målat, så vi har trappräcket kvar att fixa till. Toppen av trappräcket – det som är mörkbrunt nu – ska vi också måla, fast svart. Igen, så återkommer inte den bruna färgen heller någon annanstans i lägenheten och passar verkligen inte in.

Till sist har vi debatterat länge om trätrapp vs heltäckningsmatta. Min man kan inte rå för att han är engelsk och är van vid trappor som ser mer ut som luddiga filtar. Vi har valt att kompromissa och kommer nog lägga på en mörkare carpet runner i mitten av trappen (ej tjock och luddig!). Den täcker alltså inte hela trappen, men kommer samtidigt brya av mot de vita vaggarna, så det inte blir alldeles för mycket vitt för min smak. Den vita väggfärgen i hallen har ju faktiskt min man fått bestämma 😉

Gillar

Kommentarer