Trädgården

Ett par grannar såg oss städa på terassen, plantera blommor och äta lunch där ute för några veckor sedan, och jag tror de blev lite avundsjuka på att vi är de enda i huset med en privat uteplats. Efter det, bestämde de sig för att börja arbeta i den gemensamma trädgården, för att piffa upp den lite inför sommaren. Ett bra initiativ tycker jag!

Så här har trädgården sett ut enda sedan vi flyttade in för fyra år sedan. Ganska tom, med endast ett par träd, en parklampa och en parkbänk. Har inte tänkt så mycket på att det sett ganska tomt ut. Vi hade några träningspass där ute när vi befann oss i lockdown förra året, och när vi isolerade oss efter vi varit i Sverige, men annars hänger jag och min man liksom aldrig där ute. Vi har ju som sagt vår egna terass.

Med grannarnas piff, ser trädgården nu ut så här:

Det är helt klart en förbättring fastän det är långt ifrån färdigfixat. Nu finns det en soffgrupp där ute, samt en gemensam grill för hela huset. Grannarna funderar även på att lägga plattor under soffgruppen, för att stabilisera marken lite, och i rabatterna planteras det blommor och solcellslampor. Det blir riktigt mysigt!

Jag tror alla blev lite mer peppade på att fixa trädgården efter att vi fått grinden fixad. Fastän vi inte bor i ett "osäkert" område, så ingav den definitivt en större känsla av trygghet. Ingen kan ju ta sig in och sno utemöblerna nu liksom, utan att larmet sätts igång.

Jag och min man ska måla vårt staket på terassen, och sedan ska vi också hjälpa till att plantera rosbuskar på ena sidan av vår terass. Jag ska välja färgen på rosorna (såklart), och jag tror det kommer bli supersnyggt!

Så kul att lite händer här hemma. Jag är alltid öppen för små förbättringar.

Gillar

Kommentarer