Tortillapizza

Om det är något som ger mig inspiration just nu så är det matlagning. Jag har massor med nya rätter i huvudet som jag vill prova, och jag är glad att jag haft möjligheten till att prova på, samt hitta på, flera roliga recept den senaste tiden.

Igår gjorde jag tortillapizzor, som blev så goda! Första men verkligen inte sista gången jag provar mig på det. Det gick så snabbt och var så roligt.

Jag valde att köpa fullkornstortilla och sedan pensla på lite krossade tomater (som tomatsåsen), och riva lite cheddarost över det. Sedan bestämde jag mig för att göra 3 typer av pizzor. Den pizzan längst till vänster i bild har spenat och mozzarella som toppings, och den till höger banan och cashewnötter. Jag gjorde även en pizza med skivade champinjoner och mozzarella.

Sedan var det bara att stoppa in dessa i ugnen i ca 15 minuter. Det var verkligen så enkelt, och riktigt gott med en frasig tortillabotten. Anledningen till att jag kom på att laga dessa pizzor, var att jag blev sugen på en svensk currypizza. Ni vet den med banan, nötter, curry, kyckling... Istället för att tycka synd om mig själv som inte varit i Sverige på 6 månader, så tog jag tag i saken och gjorde min egna bananpizza. Hoppade dock över kycklingen eftersom jag ville göra pizzorna vegetariska. Så gott

Gillar