Torsdagslista

Vad spenderade du senast pengar på? Och hur mycket?

Räknas det att jag överamorterade £500 igår? Varje månad skickar jag över lite extra pengar till vårt lägenhetslån för att få ner räntan. Jag vill jättegärna köpa ett andra hem (typ hus i Sverige) någon gång i framtiden, så då gäller det att investera sina pengar smart.

Hur lång är du?

162cm.

Vad stod det i ditt senaste meddelande?

“Ska försöka att inte välta på huset“ – min bror om hur det är att arbeta på 14:e våningen när det blåser (lite oklart).

Vad gillar du mest med dig själv?

Att jag är organiserad, envis, självständig och logisk. Vill jag något, gör jag det, oberoende av vad andra tycker och tänker. Man kan lita på att jag får saker gjorda, och att jag alltid är i tid.

Vad gillar du minst med dig själv?

Att jag inte går ihop med så många typer av människor. Jag älskar de som är likasinnade, och när jag väl hittar dessa klänger jag mig fast som en blodigel. Men 80% av människor jag möter är inte min cup of tea, utan stjäl bara min energi och gör mig irriterad. Jag har höga krav på människor, och ibland kanske jag skulle vilja vara mer av en “obydd” extrovert som bara kan älska allt och alla.

Har du söndagsångest?

Ibland. I söndags hade jag inte det, men om jag har en lång, tuff vecka framför mig och känner att helgen gått alldeles för fort… Då kan det kännas lite tufft.

Vilka städer har du bott i?

Västerås, Portsmouth och London.

Lyssnar du på poddar? Vilka?

Ja, jag lyssnar på Rebecca Stella & Vanessa, Alice & Bianca, Kenza & Dani, och ibland även gamla avsnitt av Livet På Läktaren (kom in i den podden väldigt sent).

Låt på huvudet just nu?

Forgive Me Friend med Swedish Jam Factory.

Din favoritprodukt just nu?

Oj, har många. Men jag väljer Batiste torrschampo, eftersom det gör magi på ett hår som måste tvättas i hårt vatten (ett soft water filter kommer nog installeras i min lägenhet mycket snart…). Jag försöker att inte tvätta håret mer än två gånger i veckan, så använder Batiste däremellan. Min favorit är den tropiska varianten. Det doftar som stranden på Hawaii där jag helst av allt skulle vilja vara just nu…

Är du en ringare eller smsare?

Har jag tid; definitivt ringare. I mitt arbete sitter jag väldigt ofta framför en skärm, så när jag väl är ledig vill jag inte stirra på telefonen så mycket.

När går du och lägger dig?

På helgerna varierar det ju såklart, men i veckodagarna har jag som mål att vara i sängs vid 22:30.

Vad är det modigaste du gjort?

Flyttat utomlands kanske?

Har du någonsin åkt ambulans?

Ja, när jag var liten (typ 3-4 år) fick jag feberkramp. Har inget minne av det.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Ja, man kan väl säga att jag lider av en konstant, långvarig urinvägsinfektion som aldrig försvinner. Som kallas uretrit. Har blivit feldiagnoserad med urinvägsinfektion många gånger, men om jag någonsin haft en bakterieinfektion vet jag faktiskt inte. Det är mer inflammation jag lider av.

Hur många kuddar sover du med?

Två stycken.

Senaste bilden du fick skickad till dig?

Min brors matlåda. Han vet att jag älskar plocksallader.

Äter du några vitaminer/tillskott?

Jag äter Primrose Oil mot fysiska PMS-besvär, E-vitamin (också mot fysiska PMS-besvär) och C-vitamin och Zink. Det går i perioder då jag är riktigt duktig och kommer ihåg att ta de varje dag, sedan råkar det bli ett uppehåll på en månad, och sedan börjar jag om igen när brösten känns som ömma, hårda bowlingklot igen…

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Jag gick en gymniaselinje där alla lektioner hölls på engelska (International Baccalaureate). Sedan högstadiet kan jag även lite tyska och spanska.

Vad har du för ringsignal på telefonen?

Jag vet allvarligt inte, för jag har alltid ljudlöst eller endast vibration på. Antar att det är Samsungs standardsignal.

Go-to mat som alltid är gott?

Färskpasta med en enkel pesto eller ostsås. Och så kan man blanda i lite broccoli eller spenat i det.

Hur ofta tvättar du håret?

Ca två gånger i veckan, och använder som sagt Batiste torrschampo däremellan.

Hur uppvaktar man dig?

Bjud mig på mat! Antingen hemlagat eller ute på en restaurang, men jag älskar att äta god mat och prova på nya maträtter. Vägen till mitt hjärta är definitivt genom magen.

Gillar