Tips på årspresenter (år 1-5)

Jag visste redan innan jag gifte mig att OM jag gifte mig så skulle jag självklart vilja fira alla årsdagar enligt tradtionen. Ge min man en present utav/eller relaterat till bomull på första årsdagen, papper på andra osv, i all evighet. Jag tycker det är en mysig tradition, och det gör bara att jag ser fram emot varje årsdag ännu mer. Än så länge har vi ju endast firat vår första årsdag, men jag hoppas på många, många fler. Så vi får ta oss igenom hela listan här nedan, och jag får skriva många fler listor 😉 Här är i alla fall mina tankar, tips och ideer kring de första 5 årsdagarna:

BOMULL (1 år som gifta)

Här tycker jag ett klädesplagg är mer än givet. Min present till min man förra året var ett par fina boxershorts från Calvin Klein. Annat jag skulle kunna tänka mig köpa/få i present är en fin tröja/topp, strumpor, skjortor… Eller varför inte ett par handdukar graverade med Mr & Mrs? Jag tyckte även min man var riktigt rolig som köpte sockervadd till mig (Cotton Candy på engelska), och sedan tog med mig på en romantisk dagstur till Portsmouth, där allting började för oss. Det behöver ju som sagt inte bokstavligt talat vara bomull man ger bort i present, utan någonting relaterat.

PAPPER (2 år som gifta)

Enligt traditionen skulle mannen ge kvinnan pengar på den andra bröllopsdagen. Den tiden då mannen alltså hade kontroll över ekonomin. Nu skulle det bara kännas obehagligt, och jag skulle bli riktigt besviken om min man gav mig £50 på vår bröllopsdag och sa “här har du, köp vad du vill!”. Nej tack. Jag vill ha en betydelsefull eller rolig present; ett minne för livet, från honom. Pengar har jag i min egna ficka.

Det jag har köpt till min man för att fira vår andra årsdag, är en resa till Wien. Här tänker jag att boardingkortet får bli papperspresenten. Andra ideer jag har haft cirkulerar också kring upplevelser; tex en konsertbiljett, musikalbiljett eller en fotbollsbiljett.

LÄDER (3 år som gifta)

Här önskar jag mig en designerväska eller ett par fina skor (får man önska sig det redan nu?). Eller varför inte en ny skinnjacka? Jag föredrar självklart fuskläder/fuskskinn; man behöver ju som sagt inte köpa äkta (det blir lite jobbigt + alldeles för omoraliskt när det sedan är dags för elfenbensbröllop...) Till min man skulle jag nog köpa en plånbok eller ett fint bälte. Om den andra årsdagen är gjord för upplevelser, känner jag att den tredje är till för en lyxig pryl i läder/fejkläder. Skäm bort din äkta hälft!

BLOMSTER / FRUKT (4 år som gifta)

Min man kommer garanterat köpa blommor här, helt klart. Jag vill vara lite mer kreativ. Varför inte åka på en vinprovning tillsammans? Vin = vindruvor = frukt. Eller varför inte köpa ett par jordgubbsplantor och plantera i trädgarden när den andre inte är hemma? ELLER- min bästa idé någonsin – boka en resa till THE BIG APPLE. Åh, vad jag ser fram emot att fira fyra år som gifta nu, då jag (just nu) känner att jag definitivt kommer boka oss en resa till New York. Det kanske blir en vinprovning där med, vem vet 😉

TRÄ (5 år som gifta)

När jag tänker på presenter till ett träbröllop, tänker jag självklart först på möbler och inredningsprylar. Ett nytt matsalsbord, en spegel med en träram eller varför inte ett snyggt knivställ. En annan idé är att göra om hemma; kanske lägga ett nytt trägolv eller köpa nya innedörrar. Om man istallet vill ge bort en upplevelse i present, så föreslår jag en picnic i parken (under ett träd eller på en träbänk 😉), eller så kan man hyra en kanalbåt (gjord av trä). Vad mysigt! Ser fram emot alla dessa bröllopsdagar nu!

Gillar

Kommentarer