Tips i vardagen

Här kommer några tips på hur man håller sig hälsosam (både mentalt och fysiskt) under en lockdown. Det fungerade i alla fall för mig förra gången, och eftersom jag varit med om en lockdown tidigare känns inte den här lika besvärlig. Jag vet ju liksom redan hur jag ska hantera den "nya" vardagen.

Drick gurkvatten. Jag försöker dricka mina 2l vatten om dagen, och något jag verkligen fått upp ögonen för på sistone är gurkvatten. Så hälsosamt, man blir pigg av det, och det smakar dessutom riktigt gott.

Ät mycket frukt och grönt. Jag har blivit bättre på att tex skala en morot och äta den istället för att ta en chokladbit när jag är sugen på något. Självklart äter jag fortfarande chips, popcorn, muffins och choklad ibland, men jag försöker vara hälsosam och äta så lite socker som möjligt. Har numera därför alltid äpplen och morötter hemma som jag kan snacksa på.

Städa, organisera och plocka undan. Jag har alltid mått bättre när min omgivning är ren, fin och städad, men nu när jag är hemma så mycket, är det viktigare än någonsin. Jag städar och plockar med saker mest hela tiden. Ibland diskar jag fyra gånger om dagen, istället för en gång på kvällen som vi brukade göra när världen såg normal ut. Jag viker ihop filtar direkt, puffar kuddar, dammar och dammsuger oftare och byter sängkläder en gång i veckan istället för varannan. Kanske inte det roligaste alltid, men det har blivit en bra vana att aldrig skjuta upp några hushållssysslor.

Promenad mitt på dagen. Är det ljust mitt på dagen, så måste jag ta vara på det och gå ut på en promenad. Dagarna är så korta just nu, så jag försöker ta in så mycket solljus och dagsljus jag bara kan. En promenad är också det perfekta avbrottet från jobbet.

Träna. De ska stänga tennisplanerna utomhus, och det suger. Men jag håller igång genom att lyfta vikter, ta långa promenader, och så blir det en och en annan löptur med min man när jag känner för det. Är så stolt över armmusklerna jag fått under lockdown. Känner mig så stark!

Ta vara på den här tiden. Jag fokuserar på det som är bra i livet just nu. Jag njuter av att få sova ut, slippa träffa människor man faktiskt inte vill umgås med i alla fall haha, arbeta hemifrån som jag trivs med, kunna tillbringa tid med mina marsvin och träna dem (de är som små hundar nu som springer omkring överallt fritt. De vet exakt vad de får och inte får göra, är så gosiga och sociala). Njuta av långa promenader med en varm kopp kaffe i handen, beställa takeaway och titta på film en regnig kväll. Prova på massor av nya matlagningsrecept, och det gör ingeting om jag fastnar vid The Sims 4 en halv dag.

Vet du inte vad du ska göra? Laga mat eller baka. Börja titta på en ny serie eller en film. Städa, plocka, organisera och möblera om. Ta tag i något du skjutit upp. Blogga. Videosamtala med vänner och familj. Drick en kopp grönt te och lyssna på en podcast. Eller gå ut och ta den där dagliga promenaden. And make it a long one.

Gillar