Tillbakablick på 2018

Det har varit ett bra år. Året började med att jag och min man flyttade in i vår nya lägenhet (efter årets slut ska jag verkligen sluta kalla den för vår “nya” lägenhet. Den känns inte alls ny längre); en lägenhet som vi hittills trivts väldigt bra i.

Hela januari tapetserade, målade och inredde vi lägenheten. Precis så som vi ville ha den. Det var så roligt att få leva ut lite inredningsdrömmar jag haft, och resultatet blev så bra.

Sedan kom februari och vi fick äntligen bjuda över några vänner på middag i den nya lägenheten. Första middagen blev tacos (väldigt svenskt). Jag började också jobba på ett projekt i Ashford i Kent, samt att jag och min man firade 6 månader som gifta i slutet av månaden. Vi kunde inte varit lyckligare tillsammans. <3

I mars började lägenheten äntligen bli färdig! Men det allra största som hände i mars månad var att jag fick träffa mina små marsvinsbebisar för första gången. Tänk att de snart fyller ett helt år (i januari). Älskar att ta hand om dem, och även om det bara sker ca var tredje vecka, så har vi ju nu snart varit i varandras liv i ett år.

I april firade jag och min man påsk i Sverige, och det var första gången jag sov över hos min bror. Han flyttade ju hemifrån i år (stort!), och jag tycker det är så mysigt att han nu har en egen lägenhet som jag kan hälsa på. Vi har flitigt delat inredningstips det här året, och det har varit roligt att vi typ gått igenom våra “flytter” tillsammans.

Efter april kom maj då jag bara vill nämna en händelse; nämligen självklart NEW YORK! Det var första gången jag korsade atlanten, och det var så spännande. Jag blev kär i New York City direkt, och jag vill bara tillbaka nu, nu, nu! Definitivt det bästa som hänt mig i år.

I juni måste jag ju nämna fobollsvm och Sveriges briljanta insats, men höjdpunkten var nog i alla fall resan till Sverige för lite somrigt familjemys (grillning!).

I juli besökte både jag och min man Sverige, men då blev det inget grillmys eftersom det var eldningsförbud… Istället firade vi min födelsedag, hälsade på släkt och vänner och spelade kubb. Riktigt trevligt. Vad jag saknar sommaren nu när jag måste minnas tillbaka… Men det blir en till fin sommar nästa år, hoppas jag. Den här månaden flyttade även mina vänner till Kingston och vi hade en riktigt trevlig hemmakväll + utekväll där som jag sent kommer glömma.

Det blev en resa till Sardinien i augusti med svärfamiljen. Höjdpunkten på resan var definitivt besöket i Grotta Di Nettuno (fastän vi bodde på andra sidan ön och fick bila 4h för att komma dit). I slutet av augusti kom sedan hela min familj hit och vi firade pappas 50-årsdag. Det var så mysigt; jag älskar att ha alla samlade och är så stolt över att mamma vågade flyga igen! Jag och min man firade dessutom vår allra första bröllopsdag. Han överraskade mig med en romantisk road trip ner till Portsmouth där allt började för oss. Åh, augusti var en supermånad.

När den sista sommarmånaden var här tog vi Eurostar till Bryssel en helg, och vilken mysig resa det var. Jag hade inga speciella förväntningar på Bryssel innan, men gud vad jag älskade staden. Maten, atmosvären, Little Europe… Ännu en perfekt resa med min man i år! Avslutade sedan månaden med en härlig helg med pappa.

JOBB JOBB JOBB vill jag bara skriva på resterande månader. Varför är alltid hösten så svår? Åkte i alla fall till Sverige en sväng i oktober, och jag och mamma blev fast för Haunting of the Hill house vilket definitivt är årets bästa serie!

I november var firework night en höjdpunkt. Innan jag blev sjuk. För det mesta av november hade jag världens influensa, samtidigt som jag var väldigt stressad och pressad av jobbet. Försökte bara ta en dag i taget. Definitivt årets sämsta månad.

Och nu i december ser jag fram emot julen! Har haft julfest på jobbet, har träffat pappa, och snart är julen här på riktigt. Ser fram emot julmat, ett vintersverige och en veckas välförtjant ledighet.

Gillar

Kommentarer