These moments

Att vara hemma hela tiden är som en berg-och-dalbana. Vissa dagar är superhärliga; man känner sig enormt produktiv, tacksam över sitt fina hem, njuter av att få sova ut, slippa stressa och allt det lilla. Andra dagar är det tufft; man undrar vad meningen med det här året verkligen är, och man känner sig fängslad då man inte får gå någonstans eller träffa någon. Vi alla upplever nog situationen likadant. Det går upp och det går ner.

Jag har listat några stunder som får mig att må bra, och som jag verkligen vill ta med mig in i framtiden när saker och ting (förhoppningsvis) återgår till det normala någon gång. Saker jag uppskattar just nu (yes, idag har jag en bra dag).

* Sova med öppet fönster. Sommarvärmen har verkligen hälsat på oss den här månaden och just nu genomsnittar vi 24 grader och sol varje dag. Igår kväll blev det inte svalare än 18 grader ute, och det är så underbart att då kunna sova med ett öppet fönster. Jag älskar att vakna upp på morgonen till ljudet av fåglar, solsken och värme. Känns som om jag lila gärna kunde vaknat upp i Spanien, Italien eller Grekland. Tänk vad sommar och sol kan få en på bra humör.

* Att vara brun i maj. Så här brun har jag inte varit på väldigt länge i maj månad. Jag älskar att kunna gå ut på terassen och sätta mig i solen när jag vill ta ett avbrott från jobbet. Man känner sig genast så fräsch med en liten bränna, och det bästa är att det här bara är en försmak av sommaren. Jag hoppas ju såklart på en vacker sommar med värme, sol och frihet(!).

* Att jobba från en laptop. Jag älskar att kunna gå runt med min laptop och jobba från vilket rum som helst i huset. Att inte känna att man har ett skrivbord och det är där man ska sitta i 8h. Jobbet känns genast mer varierande. Känner jag för att sitta i soffan gör jag det. Vill jag sitta på fönsterbläcket i sovrummet gör jag det. Man behöver inte arbeta traditionellt för att få mycket gjort, och jag tror det är bra att mina chefer - som gillar tuffa regler och traditioner - får uppleva det. Det går väldigt bra för mitt företag trots allt, och det är inte pga deras nya parkeringspolicy eller inklockningssystem.

* Blombuketter. Jag uppskattar som sagt ett fint och välstädat hem, och är det något jag riktigt lyckats med under lockdown är det att alltid ha fina buketter med levande blommor hemma. Det har blivit min nya hobby; att köpa blombuketter. Just nu står en bukett röda rosor på bordet framför mig. Bara för att det är fint. Bara för att jag älskar rosor.

Gillar

Kommentarer