The Woolacombe Sunset

En sen eftermiddag körde vl till en strand som hette Woolacombe Beach. Jag förstod inte vad ordet "combe" betydde, och det användes på alldeles för många platser i Devon för att jag skulle kunna ignorera det. Så jag googlade, och det visar sig betyda "trång dal". Norra Devon var verkligen motsatsen till platt, så jag förstår numera innebörden av ordet "combe", och att det är väldigt passande.

Jag är uppvuxen i Västmanland och har bara bott i väldigt platta landskap i mitt liv, så när jag befinner mig på platser med höga berg och djupa dalar, så tycker jag det är så faschinerande. Något jag tyckte var speciellt häftigt med Devon, var att de flesta sädesfälten, fårhagar och kohagar, befann sig i branta sluttningar. När jag - från platta Västmanland och boendes i platta London - tänker på åkrar, fält och hagar, så tänker hjärnan automatiskt att dessa är platta, så det blev liksom en faschinerande och annorlunda verklighet.

Vår bil fick också sig en kulturchock av alla dessa branta motorvägar. Det var svårt att köra om i omkörningsfilen när det var så brant. Nästa gång måste vi nog uppgradera till en Range Rover.

I alla fall så kom vi fram till Woolacombe, och utsikten var slående. En lång, lång sandstrand på botten av berget, och höga klippor som omringade den.

Helt plötsligt tittade solen fram. Det var den enda gången vi såg solen på hela resan. Min man passade på att slänga sig i vattnet, men jag höll mig på land. Dagarna är längesedan förbi då man var 12 år och badade i alla väder och alla temperaturer hehe.

Lite senare delade vi på en liten flaska rödvin, och tittade på solnedgången. Den upplevdes som lite senare här än i London (det fanns ju inga obstructions i vägen).

Här står jag på stranden med atlanten i bakgrunden. Jämfört med förra årets tripp till Cornwall, så blåste det ingenting här i Devon. Allt var bara tyst och stilla vid atlantens kust, vilket var väldigt fint.

Jag hade på mig min Harbor School hoodie (från The OC).

Vi fick som sagt uppleva några väldigt fina solnedgångar i Devon. Det här var nog min favoritkväll. Allt var bara så tyst, lugnt och fint där på stranden. Vi åt snacks, drack vin och lekte med en frisbee.

Kunde suttit kvar här ett bra tag. 🌅

Gillar