The Wandle Trail

Förra söndagen gick vi förbi den här skylten, och insåg för första gången på fem år att ån som går bakom vårt hus går enda upp till Themsen. Vilken insikt.

Vi bestämde oss för att gå hela vägen längs ån Wandle (som den tydligen heter. Man lär sig så mycket nytt tack vare lockdown!) från där vi bor enda upp till Themsen. Men eftersom det är en bra bit och vi inte är några hikare, så bestämde vi oss för att dela upp den i fyra delar.

I söndags gick vi upp till Mitcham (och sedan hem igen). Det var en väldigt vacker promenad. Vi fick se många ankor på vägen, och till och med folk som fiskade.

Inte visste jag att vi hade en vandringsled så nära inpå oss. Men det är just sådana här stunder som gör att älskar området där vi bor. Centralt i en av världens mäktigaste städer, med samtidigt nauren tätare inpå än vad man kanske först tror.

Idag var det dags igen. Den här gången tog vi bilen till Morden och började vandra någon km norr om platsen vi gick till förra veckan. Planen var att gå till någonstans norr om Wimbledon, men det blev inte riktigt så.

Det hade regnat konstant I 72h och det var översvämningar överallt. Vi lyckades inte ens komma nära vandringsleden. Så istället blev det en långpromenad i vackra Morden Hall Park.

Träden börjar sakta ändra färg nu. Vi gick runt med våra vinterjackor som skyddade mot regnet, och löparskor som blev genomblöta av alla vattenpölar. Jag fick lite flashbacks till Plitvice Lakes i Kroatien 2015 när vi vadade genom sjön. Japp, så illa var det.

Vi köpte paninis i cafét i parken och åt dessa medan vi runt. Så mysigt! Fortsättning följer med vår Wandle Trail vandring, men vi har förstått att det måste ske när det är lite torrare ute och ån inte är helt översvämmad.

Gillar