The Sims 4

Jag var besatt av The Sims när jag var liten. Orginalversionen kom ut när jag var ca 10-11 år (har för mig att jag köpte spelet inne på H&M?), och det blev genast väldigt populärt att spela detta tillsammans med sina vänner efter skolan. Det jag tyckte bäst om då var att bygga hus och skapa familjer. Att spela själva spelet - kontrollera Simmarnas liv - var inte lika roligt.

När jag var ca 14 år spelade jag The Sims 2, vilket var fantastiskt och en stor uppgradering från orginalversionen. Mormor och morfar hade en ny dator (väldigt modern för den tiden), och jag kommer ihåg att jag gick dit några kvällar i veckan för att spela i ett par timmar. Igen, så tyckte jag bäst om att bygga hus, parker och gallerior, men när jag väl lekte med Simmarnas liv, fanns det ju oändligt mycket saker man kunde hitta på. Eller som bara skedde automatiskt. Både bra och dåliga 😉

The Sims 3 kom ut när jag gick på gymnasiet, och jag vågade aldrig införskaffa mig det. Hade verkligen inte tid för att tappa bort mig i den världen igen just då. Visste inte heller att det fanns en The Sims 4, förrän jag såg reklamen för en vecka sedan.

Nu när världen är kaos, och man inte kan göra annat än att hålla sig hemma och inne så mycket som möjligt, så tyckte jag det var dags att embracea min inre 14-åring igen. Jag köpte därför The Sims 4 på origin.com för endast £12!

Sedan dess har jag byggt det mest fantastiska huset - mitt drömhus - och min man valde att skapa Simmar som såg ut som oss, och flyttade sedan in oss i det här huset. När man inte kan leva ut sina egna "riktiga" drömmar just nu, så får man väl simulera 😉 Min man har börjat en karriär som astronaut, och springer mest runt på sitt löpband eller simmar i poolen när han är ledig. Han lämnar disk runt omkring sig i hela huset, och likheten mellan min man och den har Simmen är skrämmande slående. Min Sim arbetar på kontor / är mammaledig (hon verkar ha ett schema med vår nanny som jag inte riktigt förstått mig på än). Vi har fått en dotter (som blev till i jaccuzin...), med långt, blont, tjockt, lockigt hår. Nästan krulligt. Min Sim gillar att ta hand om sin dotter, jobba, och köpa nya, dyra möbler. Hon städar också konstant. Även när hon började få värkar fick hon lov att diska och tömma soptunnan innan hon kunde åka till sjukhuset för att föda.

Att bygga hus i The Sims 4 är fantastiskt, för man har så mycket val. Det finns oändligt mycket möbler och inredning, och allt ser så realistiskt ut. Men att kontrollera Simmarnas liv - till och med att skapa dem och bestämma hur de ska se ut - tycker jag var bättre i The Sims 2. Jag hittade inget inbrottslarm, vilket jag verkligen tänkte jag behövde på mitt enorma, dyra hus, men när jag googlade det så det visade det sig att inbrottstjuvar inte finns. Det går heller inte att starta bränder, spela spel med döden eller helt plötsligt bli tagen av aliens när man "moln-skådar." Mycket av det som var spännande (och sjukt) i The Sims 2 finns inte med i The Sims 4. Spelet har blivit mer PC 😉 Så glöm att mannen i ditt hem kan bli tagen av aliens, för att sedan komma hem några dagar senare, gravid...

The Sims måste i alla fall vara det bästa datorspelet genom tiderna, och jag är så glad att jag nu har The Sims 4 som lite extra sällskap under den här tidsperioden.

Gillar

Kommentarer