The old place in 2016

Min man var på en lunch med sina ex-kollegor och efter det kunde han inte sluta prata om hus. En av hans gamla kollegor har nyss köpt ett hus tillsammans med sin man för ca 6 milj kr. De har också precis gift sig - på Maldiverna - köpt en hund och åkt på tre långa honeymoons. Det irriterar min man så mycket eftersom han vet hur mycket de tjänar och det mesta av pengarna kommer från deras föräldrar. Själv säger jag bara good for them. Jag är så långt förbi den fasen i livet där man ska jämföra sig med andra, och inte kunna glädjas för andra. Ingen har ett perfekt liv, och hade jag befunnit mig i deras situation med superrika foräldrar, hade jag nog inte tackat nej till lite bidrag här och var heller. Om min man vill ha ett dyrt hus och en hund, då får vi väl jobba på det då 😊

Att sluta använda Facebook och Instagram var något av de bästa besluten jag gjort, för nu ser jag inte sånt som kan irritera mig, och jag känner mig allvarligt lyckligare. De människor som står mig nära kan ta upp telefonen och ringa mig. Vi kan ses i verkligheten. Behöver inte se bilder på det "perfekta" livet 24/7 med 1500 bilder på semestrar, bebisar och lyckliga par som pussas. Riktig kärlek är att säga att man älskar någon TILL DEN PERSONEN. Inte genom 500 andra människor.

I alla fall, tillbaka till diskussionen om hus som varit på min mans hjärna ett tag nu. Han vill planera hela vår framtid, och jag vill som vanligt inte det. Jag vill leva i nuet, för stunden - självklart fortsätta spara för något jag inte riktigt kan se där i framtiden - men allt behöver inte planeras så noga just idag. Medan min man analyserar hur mycket vår lägenhet gått upp i värde sedan vi flyttade in, och hur mycket vi skulle ha råd med idag, och om det vore en bra ide att flytta till Sverige någon gång, så tittade jag istället tillbaka på vår gamla lägenhet, och hur vi tagit oss till den platsen vi är på idag.

Här kommer därfor lite bilder från den gamla lägenheten, vår första lägenhet tillsammans, från december 2016:

Man glömmer så fort att trots att lägenheten var svinkall, och vi inte fick sätta upp något på väggarna, så hade vi det MYSIGT. Hur roligt var det inte att införskaffa möbler, och se till att hemmet hade en röd tråd i inredningen. Mycket grått, svart och lite brunt.

Vi har fortfarande kvar så mycket möbler från den gamla lägenheten, och det är just för att jag var så noga med att allting vi köpte skulle kunna tas med till nästa lägenhet. Då visste jag ju inte att vi bara skulle flytta runt hörnet 😉 Det som då var vår vardagsrumssoffa står nu tex i vårt gästrum och fungerar utmärkt som bäddsoffa. Den lilla TV:n står också i vårt gästrum. Till och med gardinerna... Det som var vårt vardagsrum i den gamla lägenheten, har alltså blivit vårt gästrum!

Flashback till när man inte hade någonstans att hänga upp kökshandduken. Och visst ja, vi hade till och med en inbyggd diskmaskin i den gamla lägenheten, som vi ADLRIG använde. Inte en enda gång. Jag förstår inte varför man "behöver" en diskmaskin på två personer. En dag kanske jag vill ha det, men just nu trivs vi väldigt bra utan. Vi hade även ett superkallt stengolv i köksdelen av den öppna planlösningen. Förstår inte heller varför alla engelska hus ska ha stengolv i köket. För det första; tappar du något går det garanterat sönder direkt. För det andra; sviiiiiiinkallt utan golvvärme.

Vi hade ett soffbord och ett sidobord kvar i vardagsrummet från de förra ägarna. Ett är fortfarande vårt soffbord än idag efter alla dessa år, men det nya vi beställt kommer MYCKET SNART. Det strulade lite med leveransen, men snart kan vi äntligen byta ut det. Det är slitet nu, men ett tecken på att det varit väldigt användbart under åren.

Jag hade ombre på den tiden, vilket ju var väldigt populärt back in the days. Och dammsugaren stod alltid framme i hallen - jag kommer seriöst inte ihåg vart vi förvarade den. Den var ju så stor, och lägenheten så liten.

Varje december satte byggnadsägarna upp en liten gran i foajen. Den var så söt och lyste så fint när man kom hem i mörkret. Har många fina minnen från den gamla lägenheten! Tänk hur länge jag och min man bott ihop nu. Hur länge vi varit tillsammans. Och gifta! ❤️

Gillar

Kommentarer