The last hurray

I flera veckor har vi känt på oss att vi närmar oss ännu en lockdown, och igår blev det bekräftat av regeringen. På torsdag återgår vi alltså till ännu striktare restriktioner, liknande de vi befann oss i för sex månader sedan. Nu får vi inte träffa människor utomhus längre, och vi ska hålla oss hemma så länge vi inte tränar eller handlar mat. Detta ska pågå i minst en månad. Det är alltså en ny total lockdown av hela Storbritannien.

Hur jag känner inför det? Det var ju som sagt väntat och ingenting jag känner mig oförberedd på. Den här gången är inte heller allting nytt, som det var i april. Den här gången vet jag att jag arbetar bra hemifrån, och njuter av att kunna tillbringa min fritid med att träna, gå långa promenader och laga mat. Så länge jag kan åka till Sverige för att fira jul är jag glad.

Jag bokade om min frisörtid för att istället kunna hänga med vänner, på en av de sista dagarna det skulle vara tillåtet. Alla stressar upp sig över att de måste gå till frisören innan lockdown, och jag känner tvärtom. Ingen kommer ju se mig i verkligheten på över en månad i alla fall, och då har ju rötterna redan börjat växa ut igen 👍 Vi tog en långpromenad i parken och hamnade sedan på The Greyhound där vi drack lite öl och vin. Eftersom man bara får träffa andra hushåll utomhus, så satt vi ute hela kvällen. Klädde oss som om vi skulle vara ute och åka skidor en hel dag haha och det var ganska mysigt. Det var verkligen som om vi befann oss på en after ski.

Insåg inte hur kallt det hade blivit utomhus, förrän jag gick in på toaletten. Aah så varmt och skönt där inne. Men att sitta inne med sina vänner är en lyx som inte är tillåten just nu.

Efter ett tag lyckades vi haffa åt oss en hydda med tv och infravärme. Lyx, lyx, lyx. Igen så kändes det hela som en after ski, eller som i Tjeckien där uteserveringarna aldrig stänger. Riktigt mysigt. På tvn visades Boris Johnsons nya tal till nationen, och en ny lockdown bekräftades. Jag tycker främst det är sorgligt för alla pubar och restauranger som måste stänga igen - igen. Vissa kommer inte klara sig. Det är just påverkan på ekonomin som stör mig allra mest med ännu en lockdown. Det är klart att det är viktigt att rädda liv, men there is more to living than being alive. Många mår väldigt dåligt över att behöva isolera sig, förlora sina jobb, och leva i en enorm ovisshet också.

I alla fall så var det en mysig sista kväll ute på puben med våra vänner. Jag hoppas vi kan ses igen snart.

Gillar