The Ivy Chelsea Garden

Jag hade storslagna planer i lördags på att det skulle bli en riktig "Chelsea-hängar-dag", så jag hade bokat ett bord på The Ivy åt mig och min man. Det är egentligen en typiskt traditionsenlig engelsk pub, men addera sedan pampig lyx gånger 100. En sådan atmosfär man bara kan få i Chelsea.

Vare sig man bor i London eller är turist i staden, så är The Ivy verkligen värt ett besök. Restaurangen finns på de flesta kändisars bucket list, och även på min (inte för att jag har någon, men man kan säga att jag haft som mål att besöka den ett tag nu). Eftersom det är populärt är det ganska svårt att få bord (man måste vara ute i tid), men nu tog jag verkligen tag i saken, bokade några dagar i förväg och fick ta den tiden som fanns tillgänglig liksom.

Eftersom det är vinter, var deras kända "garden" stängt, men vi fick ett mysigt bord längst bak i inomhusdelen av restaurangen i alla fall. Till förätt beställde jag och min man in saltat surdegsbröd som nog var det godaste brödet jag ätit i mitt liv. Det vattnas i munnen bara att titta tillbaka på den här bilden! När det kom till dryck beställde jag in ett glas champagne (fick bara lov att njuta av all Chelsealyx!), och min man drack en gin cocktail. De verkade specialisera sig på just gin eftersom de hade väldigt mycket gindrinkar att välja bland. Men jag (och många andra där inne) drack champagne.

Det var svårt att bestämma varmrätt. Jag ville ha en blandning av typ allt på hela menyn, men valde sedan deras shepherd's pie. Eller engelsk köttfärslåda som det heter på svenska. Den smälte verkligen i munnen. Det var ett mycket bra val! Min man åt deras steak sandwich. Han fick en sås till den, och han gillade den, men jag tyckte den verkade lite torr (vi smakade självklart av varandras mat). En kvinna vid bordet bredvid beställde eggs Benedict med strips, och det såg ljuvligt gott ut. Nästa gång ska jag prova det, men jag kan som sagt också varmt rekommendera shepherd's pajen.

Servicen inne på The Ivy var självklart femstjärnig. Servitörerna och servitriserna väldigt professionella och trevliga. Maten underbart god. Jag skulle verkligen vilja gå tillbaka dit igen, och prova resterande rätter på menyn! Vill också sitta i deras vackra trädgård när den är öppen, under vår och sommarmånaderna.

Gillar

Kommentarer