THE ENGLISH TEA SHOP – ADVENTSKALENDER – LUCKA 9 TILL 16

Lucka 9 - Organic Black Tea with Orange, Apple, Peach, Cinnamon, Ginger & Vanilla

Den här koppen smakade jul och pepparkakor! Väldigt mycket kanel och ingefära. Tyckte mig också känna en svag smak av persika och vanilj. Jag brukar inte dricka black tea, men det här var riktigt gott, och exakt det jag ville dricka en måndagskväll som denna!

Lucka 10 - Organic Black Tea with Ginger, Cinnamon, Cardamon, Nutmeg, Cloves & Coconut

En till kopp med jul kommer lastat. Den här koppen smakade också pepparkaka, om inte ännu mer än föregående, eftersom kardemummsmaken var ganska påtaglig. Det var gott, men jag kan samtidigt tycka det är lite tråkigt att de lagt två stycken black tea med kanel och ingefära precis bredvid varandra i kalendern. Mix it up a bit!

Lucka 11 - Organic Black Tea with Licorice, Cinnamon & Cloves

... Och här kommer tredje koppen med black tea i rad. Den smakade ganska mycket lakriks, och var rätt god, samtidigt som jag tröttnat på black tea nu. Jag dricker inte det i normala fall, så nu är jag redo att prova något annat. Hoppas på grönt te i nästa lucka!

Lucka 12 - Organic White Tea with Lemongrass, Cocoa, Ginger, Coconut & Passion fruit

Lucka 12 luktade genast solero när jag öppnade påsen. Min favoritglass när jag var liten! Så jag blev väldigt taggad på att dricka just denna. Det smakade mycket passionsfrukt och citron, vilket var väldigt uppfriskande - och ja - det var en kopp med flytande, varm Soleroisglass. Så god.

Lucka 13 - Organic White Tea with Cinnamon, Cocoa, Coconut & Lychee

25 luckor, men 13 smaker, och jag har kommit till den delen i kalendern där vi börjar om igen. Jag tycker det är härligt att jag får två chanser på mig att prova de flesta av smakerna. Kanske ändrar jag min uppfattning om ett te jag inte gillat, och kanske blir jag ännu mer förälskad i ett annat. Första gången jag drack den här koppen med vitt te, tyckte jag den smakade parfym, och min uppfattning ändrades tyvärr inte efter kopp nummer 2. Jag försökte verkligen urskilja smakerna - kanske smakade det lite kokosnöt - men mest var det bara en starkt luktande röra av blommor och billig parfym.

Lucka 14 - Organic Green Tea with Garcinia, Cinnamon, Ginseng & Acai Berry

Tyckte inte det luktade lika mycket jul den här gången, men det smakade gott och mycket kanel. Jag gillar verkligen grönt te!

Lucka 15 - Organic Rooibos Herbal Tea with Cloves, Cinnamon, Cardamom, Garlic, Turmeric & Echinacea

Förra gången beskrev jag den här smaken som glögg med ett sting efteråt (pga vitlöken och gurkmejan), men den här gången tyckte jag inte det smakade lika bra. Kan vara för att jag hade ont i halsen, och ingenting riktigt smakade någonting den här dagen... Jag kände fortfarande stinget från vitlöken efteråt, och tyckte mest det rev i halsen.

Lucka 16 - Organic Rosehip Herbal Tea with Hibiscus, Apple, Liquorice, Cinnamon & Rose Petals

När det var dags för lucka 16 hade jag fortfarande en öm och irriterad hals, men den här koppen bedövade all värk. Jag älskar smaken av lakrits, äpple och rosor. Förra gången kände jag inte en lika stor äppelsmak, men det gjorde jag med kopp två. Kan det här vara mitt favoritte i hela kalendern, måntro? Tycker bara alla smaker i den här luckan passar så otroligt bra ihop.

Gillar

Kommentarer