The Siam Orchid

Det var länge sedan vi beställde take away-mat, så vi bestämde oss för att göra det i lördags. Min man var förkyld och jag kände mig trött i både kroppen och huvudet. Vi såg båda därför fram emot en mysig hemmakväll för att riktigt ladda batterierna. Ibland behöver man verkligen sådana dagar; då man inte gör så mycket utan fokuserar på sömn och mat, mat, mat. Det absolut bästa med helger är ju mat, bra sällskap och rikligt med sömn haha.

Vi kom fram till att vi var sugna på thaimat och beställde därför take away från en thairestaurang här i närheten som heter The Siam Orchid. Har gått förbi där flera gånger och det ser alltid riktigt trevligt ut där inne. Men som sagt orkade vi inte klä upp oss för att gå ut och äta, utan det blev take away och home delivery istället, som vi nyligen fick reda på att de också hade.

Jag köpte en flaska cava till mig själv i fredags som jag sippade på hela helgen. Tyckte jag var värd det. Det passade väldigt bra ihop med thaimaten också. Har nog faktiskt aldrig ätit thaimat i England förut, så det var dags att prova på något nytt. Min mamma älskar ju thai och kinamat, så det är något jag ser till att äta med henne när jag är i Sverige. I England brukar jag hålla mig borta från det så det blir mer specillt när jag träffar mamma haha.

Maten från The Siam Orchid var supergod. Vi beställde först en mixed starter att dela på. Den bestod av vårrullar med räkor (som jag hoppade över), friterad kyckling, prawn toast (som jag faktiskt tycker om) och friterade grönsaker. Sedan valde vi deras beef stir fry med svamp och broccoli till huvudrätt, och deras pork specialty med massa goda grönsaker, samt ris med krabbkött. Älskar krabbkött. Vi kommer definitivt tillbaka hit igen (nästa gång vill jag äta där, i restaurangen).

Gillar