Thaikyckling

Jag tänker typ att månaden knappt har börjat, men i verkligheten har redan halva september sprungit iväg.

Matmassigt är jag inne på ett intressant spår just nu, där jag ändrar om mycket i min kost. Anledningen är att jag upptäckt (inte läkaren, som vanligt…) att mina cystitbesvär ändras med min menscykel, och att min menscykel påverkas av min kost. Framförallt är sockerintaget det som får mig att må som allra sämst. Jag äter inte mycket godis, chips, kakor etc. men däremot har jag inte alltid tänkt på alla dessa produkter med “gömda” sockerhalter. Färdiga såser, gröt på pase, vitt bröd, mycket pasta etc… Det blir en del socker fastän jag liksom inte moffar bakelser varje dag.

Dessutom är min man väldigt inne i barntänket just nu, vilket inte går att undkomma. Jag har därför läst på en del om gravidideter, och jag vill förbereda mig inför den dagen. Det finns mycket man ska undvika att äta som gravid, och jag vill inte att det kommer som en chock för mig då (om det än skulle hända om ett år, eller tre, eller fyra), utan jag vill börja ändra om min kost redan nu. Då kommer det bli enklare och mer naturligt för mig att ta en mörk chokladbit när jag är godissugen, eller att äta rågbröd istället för vitt bröd.

I alla fall, så har jag börjat köpa mycket färska grönsaker att ha i maten. Igår lagade jag thaikyckling med ris, men kycklingen var verkligen inte i fokus här, utan det var grönsakerna. Sparris (rik på folsyra!), paprika, rödlök och morötter i stora bitar blev det som gjorde den har maträtten så lyckad. Såsen fuskade jag med den här gången medan jag inväntar recept från mormor och mamma, men eftersom jag även drack citronvatten, åt havregrynsgröt, nötter, flera frukter och rågbröd etc under dagen, så var jag stolt ändå. Det är viktigt för både mig och min man att äta varierat och nyttigt, men visst kan även vi bli bättre.

Ikväll åker vi till Belgien över helgen, så jag tar nog redan nu en paus från att “leva nyttigt”, men när jag kommer hem igen är jag fokuserad på att fortsätta på det hälsosammare spåret. Men först – choklad, vin och belgiska våfflor! Längtar!

Gillar