Tankar & Planer

Som jag längtar efter Sverige just nu! Jag ser så mycket fram emot mitt lilla Sverigebesök nästa helg. Har inte varit hemma hos mamma och pappa, mormor eller min bror på ett bra tag nu. Jag behöver det! Självklart för att träffa alla igen, men också för att min svenska nog aldrig varit så dålig. Mamma sa till mig igår att deras internet inte fungerar pga sladden i backen. Viken backe, undrade jag innan jag förstod att “backen” också betyder “marken.” Hejdå Västmanländska. Dessutom ska min pappa och bror alltid förvirra mig med flit. Min pappa pratar om byggnadslifter, och när jag frågar honom “hur gick det med byggnadshissen”, så säger han att det heter “lift.” Okej, visst. Sedan pratar jag med min bror om han tog trappen eller liften till lägenheten, och han säger att det heter hiss. Men åh, jag vet, men det blir så svårt att hitta de rätta orden ibland!

I alla fall är det skönt med fredag. Jag vet inte om jetlag ändrar något permanent i kroppen, men jag är så pigg på kvällen och så trött på morgonen, fortfarande. Ska därför bli härligt att kunna sova efter 12 ikväll och gå upp när jag vill imorgon. Jag har inga planer för helgen, utan hoppas på sol så vi kan äta frukost och sola på terassen. Min man är mitt uppe i sin masteruppsats, så jag kommer nog inte se så mycket av honom. 3 månader kvar och han är klar med universitetet! Jag har tänkt mycket själv om jag borde läsa en masters degree, men har kommit fram till slutsatsen att det inte är värt det. Får jag utbildningen gratis som min man fick, skulle jag självklart inte tacka nej, men jag tänker inte betala eller förlora arbetstimmar pga det. I min situation tror jag inte det är värt det.

För övrigt dricker jag massor med citronvatten, grönt te, samt knaprar på C-Vitamin, Zinc och E-Vitamintillskott varje dag. Allt för att hålla mig frisk medan alla andra runt omkring mig är sjuka. Det har fungerat bra hittills. Förra gången jag var sjuk mådde jag dåligt i över en månad, och jag vill verkligen inte uppleva det igen… Det blir heller ingen alkohol i helgen. Efter New York och förra helgen har jag tröttnat på vin. Jag är en sån som inte kan dricka alkohol varje helg, utan jag måste ha breaks in between, annars tröttnar jag och det blir inte gott/roligt längre. Så, ja, jag ser fram emot att ta helgen som den kommer, jobba några dagar och sedan åka till Sverige!

Gillar