Takeaway

Vi befinner oss mitt i lockdown nummer 3 (tror jag, om man ska vara petig. Egentligen har vi väl levt i en någorlunda lockdown sedan den 23 mars...). För att göra helgerna lite mer spännande här, så unnar vi oss takeaway-mat varje fredag eller lördag. Varannan vecka bestämmer jag maten, och varannan vecka min man.

Vi började året med att beställa kebab den 1:a januari. Jag har dock ett mål att inte äta lamm eller gris i år, och testades direkt, eftersom Engelsk kebab är gjord på lammkött. Jag beställde därför en kycklingkebab. Vi har vääärldens bästa kebabhak lite längre ner på vår gata, och vi skämtade om att även om lockdown-restriktionerna skulle bli ännu striktare, och man inte får lämna sin gata, så kan vi i alla fall gå dit.

Helgen efter valde min man fish n chips. Jag beställde en fiskburgare för att göra rätten lite "roligare" (ibland tycker jag fish n chips kan vara det tråkigaste, torraste som finns?), och fick mycket sallad, remouladsås och till och med gherkins på burgaren. Mmm.

Helgen efter blev det japansk mat och Kokoro! Verkligen min favorit-takeaway av det utbudet som finns att välja på här där vi bor. Kycklingsallad, krabbsallad, gyoza dumplings och sushi (vegetarisk sushi för mig). Så gott!

Mitt i veckan bjöd jag sedan min man på en Subway-lunch. Även där beställde vi ett vegetariskt alternativ som var supergott (meatless meatball marinara!). Deras kakor tar mig tillbaka till gymnasietiden. Jag och en vän gick till Subway ofta efter skolan, där vi köpte en liten sub och en kaka. Mmmm. Vilken lyx i vardagen.

Och igår kväll blev det Nandos! De levererar inte till oss, så vi fick åka och hämta själva. När vi kom hem hade vi sedan bara fått halva ordern... Så vi fick åka tillbaka igen...

... Men vi fick i alla fall ett par brownies som förlåt. Jag ser fram emot att äta min på eftermiddagen, efter vi städat klart huset.

Gillar

Kommentarer