Tager vad man haver-omelett

Vet man inte vad man ska äta till lunch, men har ägg och mjölk hemma, så tycker jag alltid det är en bra idé att göra en omelett.

En enkel omelett kan varieras på en miljon olika sätt. För ett tag sedan gjorde jag en bestående av allt möjligt som jag hade hemma just då, och resultatet blev både en god och nyttig lunch.

Ingredienserna jag använde var:

* 2 ägg

* Mjölk

* En hel pressad citron

* Lite spenat (jag hackar först bort stjälkarna som jag inte gillar)

* Riven ost

* Kryddor - ingefära, gurkmeja och lite persilja.

När jag blandat ihop alla ingredienser, steker jag omeletten i en stekpanna. När den är klar viker jag sedan alltid den dubbelt, innan man serverar den på tallriken. Jag tycker det ser bättre ut, samtidigt som det också blir lättare att föra över den från stekpannan.

För att göra lunchen ännu lite nyttigare, skar jag även upp en banan och ett äpple på sidan av. Så gott, så nyttigt och så enkelt att göra.

Gillar