Tacos & Vardagen

Endast två veckor kvar på ett av mina projekt och allt är kaos. Jag gör ingenting annat än att sitta framför datorn och skriva manualer. Hittar jag ett litet fel som typ att en fogfärg ska vara Moon White fast i verkligen användes Carbbean Coconut, så måste jag åka till mina kunder och ta reda på vad som egentligen stämmer. Sedan får jag dokumentera om på tåget tillbaka. Sama sak med ritningar. Vilken revision är den senaste, really?

Det är så mycket som ska göras i sista sekunden, och verkligen så mycket folk som arbetar på att få den här byggnaden klar, att jag förstår de som irriterat svarar mig att fogfärgen är VIT, Linda. Roll with it. Jag hade också önskat att det bara fanns en nyans av vit, men tyvärr gör det inte det. Moon White, Caribbean Coconut, Ghost White, Snow White, Cotton White… Mygaad vad många vita färger det finns om du vill ha en vit fog!!

Jag jobbar alltså på kontoret, i den här byggnaden, på tåget, hemma. Största delen av dagen vet jag knappt var jag är. Har inte tid att tänka efter. Kom på mig själv med att gå förbi Mango i centrala London igår och tänka att “det där… att bara kunna gå in i en klädbutik… Det är så långt ifrån mitt liv just nu som det bara går.”

I alla fall, som bilderna visar, så lagade jag tacos igår kväll (eller om det var i förrgår, dagarna går ju in i varandra och jag har knappt någon tidsuppfattning längre). En perfekt maträtt som går snabbt att laga när man inte har mycket tid, men som samtidigt räcker oss i flera dagar. Hur gott är det dessutom inte med en tacowrap till lunch på jobbet?!

När jag äter tacos hemma vill jag dock äta pitabröd istället för wraps. Men då får själva tacosröran ligga bredvid på tallriken, eftersom England har sådana sjukt misslyckade pitabröd som inte går att öppna. Här doppar folk pitabröd i tzatsiki och hummus, så de är inte riktigt till för att öppna och skyffla in köttfärs och grönsaker i... Min man försöker fortfarande göra just det, men jag har gett upp sen längesen och blandar som sagt allt på tallriken istället. Inte lika fint, men praktiskt.

Min man arbetar också hårt. Han är lärare, Federation Year Group Leader och Head of Early Years på samma gång. Han arbetar i klassrummet, ansvarar för barnen, planerar lektioner, går på management meetings, ansvarar för flera lärare på två skolor och åker emellan dessa hela tiden. Dessutom håller han i föräldrarmöten och utvecklingssamtal på kvällarna hela den här veckan.

Jag kommer hem vid kl 6 och lagar mat (försöker hålla det gott och näringsrikt, men enkelt, som tacos). Äter maten framför datorn innan jag fortsätter jobba vid köksbordet för att få så mycket gjort som möjligt. Vid 8 kommer min man hem och då packer jag ihop. Städar undan, diskar. Kl 9 lyckas vi sätta oss i soffan med en kopp te och lite frukt, helt slut. Vi försöker titta på någonting på Netflix, men jag orkar inte stirra på en skärm en minut till och min mans hjärna är mos. Vi går och lägger oss istället och somnar direkt, eller nja, typ, eftersom jag har världens hosta jag måste bli av med först. Sedan spelar vi om dagen på repeat igen nästa dag.

Jag är därför inget stort fan av veckodagarna just nu. Stress, hosta, arbetar reaktivt och tiden räcker inte till. Men jag ser fram emot helgerna något ENORMT, och all press gör bara att jag verkligen uppskattar de små sakerna i livet ännu mer. Som tacos :)

Gillar

Kommentarer