Tacopaj

Min andra paj den här månaden fick bli en tacopaj! Och det blev den godaste tacopajen jag ätit, om jag får säga det själv.

Först gjorde jag en enkel pajdeg och förgräddade den 10 minuter i ugnen. Sedan stekte jag köttfärs tillsammans med rödlök, svamp och paprika. Jag kryddade köttfärssen med peppar, vitlök och köttfärskrydda. Använde även en halv påse med Santa Marias tacokryddmix. Den andra halvan sparade jag till såsen.

Beslutade mig spontant att även tillsätta lite plommontomater och smula ner lite tacochips (Doritos) i fyllningen, innan jag gjorde såsen.

Såsen bestod av creme fraiche, lite chillikrydda och den andra halvan av tacokryddmixen. Det blev nästan som tacodippen man kan köpa och dippa chips i i Sverige! Överst på pajen rivde jag cheddarost. Jag fick även lite pajdeg kvar, så jag använde det till att göra ett litet fint mönster av deg på toppen.

Den här pajen blev så god!! Jag valde sedan att servera den tillsammans med färska grönsaker (rivna morötter, sallad gurka, paprika... Grönsaker man brukar servera till tacos helt enkelt), Doritoschips och lite salsasåser och guacamole.

Gillar

Kommentarer