Sverige i mars

Jobbdagarna rullar på, och jag kände att det var dags att höja januarimotivationen lite genom att boka en resa.

Min första lilla resa det här året blir en weekend till Sverige i mars. Jag saknar redan min bror om jag ska vara ärlig, vill hänga mer med honom, och jag saknar ju såklart de andra med. Så det ska bli trevligt med en weekend i Sverige. <3

Jag åker Fredag – Måndag, vilket jag brukade tycka var alldeles för kort, men som jag nu tycker är alldeles perfekt. Jag har tid att träffa de jag vill träffa allra mest, och varje timme hemma i Sverige blir meningsfull.

Egentligen skulle jag bojkottat Ryanair eftersom de ännu en gång höjt sina priser och blivit utsedda till Europas värsta flygbolag. Jag älskar att flyga från Gatwick som endast ligger en 35mins bilresa hemifrån mig, och Norwegian har bekväma flyg (med wifi) samt att jag samlar bonuspoäng på varje resa med Norwegian Reward. Men den här gången föll jag for Ryanairs priser (tyvärr!) samt det faktum att jag landar hemma i Västerås. Bekvämt.

Jag och min man har börjat titta på The Good Place, så nu känner jag mig som en dålig människa… Som flyger (bidrar till en samre miljö!), och som sponsrar ett flygbolag vars hela mantra går ut på att krama ur så mycket pengar som möjligt från sina kunder, men samtidigt marknadsföra sig som ett lågprisbolag…

Samtidigt älskar jag Västerås Flygplats, och vill gärna bidra till deras vinst. Pappa byggde flygplatsen, jag tillbringade många stunder där när jag var liten med att vänta på att pappas flyg från London skulle landa… Det var typ där – när jag lekte uppe på observationsdäcket med min bror, fikade, eller vinkade till pappa när han steg av planet – som mina drömmar om att bo utomlands skapades!

Det är alltså en evig kamp för mig mellan att resa från Gatwick med Norwegian, och att landa hemma med Ryanair. Den här gången vann Ryanair.

Gillar