Still waiting on my job in Sthlm

Jag tror det var i slutet av augusti som jag fick reda på att skulle få börja arbeta på ett projekt i Sverige. I Stockholm rättare sagt. De behövde ha mig där ca 3 dagar i månaden, så jag skulle få resa emellan lite. Bo på hotell i Stockholm mellan onsdag – fredag, åka hem till min familj över helgen och sedan ta flyget tillbaka till London på söndagkvällen. Allt hände så plötsligt. Fick reda på det en dag, och några dagar senare satt vi i ett möte och tittade runt efter flyg och hotell.

Allt var nästan bokat när de i Sverige började strula med vårt kontrakt. Och skatteverket borjade strula med taxeringspapprena. Jag vet inte riktigt who’s to blame just nu, men så här 4 månader senare har det fortfarande inte löst sig. Vi har inte skrivit på ett kontrakt, och jag har inte blivit godkänd till att arbeta i Sverige (på ett engelskt företag). Som det ser ut nu så kommer jag börja arbeta på det här projektet i januari. Resa emellan några månader och sedan få en ny arbetsroll som översättare. Då ska jag alltså översätta ca 15,000 byggnadsdokument från engelska till svenska. Allt ifrån ritningar till manualer för parkettgolv. Magaad. Men jag säger inte nej till en utmaning.

Vi får som sagt se vad framtiden utvisar. Kontraktet måste i alla fall färdigställas först, och skatteverket måste godkänna min verksamhet. Det verkar ta tid!

Gillar