Sten på väggen

Jag har varit in i favoritbutiken igen och drömt lite om tapeter. Min bror flyttar snart och jag HOPPAS att vi också kommer flytta inom ett par månader nu (innan vårt 6-månaders lånelöfte går ut IGEN). Jag och min bror gillar i alla fall att diskutera vad som är snyggt och hur vi ska klä väggarna i våra hem. Han har riktigt bra smak ibland alltså. Därför fick han haka på mig (genom telefonen) när jag klämde och kände på lite tapeter här om dagen. Visst skulle jag kunna tagit med mig min man, men han har noll intresse av tapeter, eller inredning över huvud taget. Tror inte jag skulle vilja att han hade det heller för den delen. Jag vet ju själv bäst vad som är snyggast och exakt hur ett riktigt mysigt men stilrent hem ska se ut liksom 😉
Jag gillar fondväggar, alltså när tre väggar i rummet är målade och en vägg är klädd i tapet. Tycker det gör rummet mysigare och mer personligt än om alla väggar bara skulle vara målade gråa (eller vita som jag tycker är sååå tråkigt!). Har egentligen ingen aning om det är "inne" eller helt "passé" med fondväggar, utan som med allt annat här i livet väljer jag att ha min egna stil och göra det jag själv tycker känns bra och är fint. Och något både jag och min bror tycker är fint, speciellt i vardagsrum, är sten-fondtapeter. Tycker det inger en mysig Brooklyn-känsla. Så dessa tapeter tittade jag lite extra på.
Kan dock inte riktigt bestämma mig vilken nyans jag tycker bäst om. Den mörka, askgråa på den översta bilden är min favorit, men jag gillar också den längst ner i den andra bilden. Den som är lite mer mellangrå. Min bror gillar den vita mest, och det kommer nog bli superfint i hans lägenhet, men vitt är som sagt tråkigt enligt mig och inte riktigt min stil och smak. Jag tror att jag helst av allt skulle vilja ha fondväggen i vardagsrummet så mörk som möjligt, och tapeten i hallen lite mer åt det mellangråa hållet. Min brors lägenhet kommer definitivt bli svartvit och modernistiskt. Min kommer bli mörkare och djupare med gråa, bruna och svarta detaljer.

Gillar