Statue of Liberty & Ellis Island

När man vaknar klockan 11 och fortfarande är trött... Min kropp vill fortsätta att gå efter East Coast time verkar det som!

I alla fall var dag 2 i New York måndagen, och Memorial Day (en amerikansk helgdag). Hade ingen aning om att det var Memorial Day Weekend när vi bokade vår New York-resa. Vi hade kunnat besökt Intrepid Sea, Air & Space Museum den dagen, och tagit del av det stora firandet som ägde rum där, men vi kände oss inte tillräckligt patriotiska för det. Istället utnyttjade vi vårt City Pass på annat sett, och besökte tre andra attraktioner. Nämligen Frihetsgudinnan, Ellis Island och Ground Zero.

Utsikt över Manhattan från Liberty Island

Igen, så var vi uppe tidigt pga natural jetlag och begav oss direkt ner till Lower Manhattan och South Ferry där båten till Liberty Island avgick ifrån. Kan definitivt rekommendera att vara ute tidigt om man inte vill köa till alla av New Yorks sevärdigheter. Vi väntade i kanske endast 20min, medan kön som var där när vi kom tillbaka med båten var 10 gånger så lång. Vi hade Q Pass till allt, vilket fungerade bra till vissa attraktioner, men till Statue of Liberty och Met Museum hade verkligen alla det, så det blev mycket köande ändå.

Att besöka Liberty Island stod längst ner på min att göra lista, men min man ville hemskt gärna dit. Jag tyckte det räckte att se henne från Manhattan. Nar turen till Liberty Island och Ellis Island därför tog nästan 4h blev jag ganska otålig (därav min trötthet på alla bilder). Jag är glad att jag har varit där, men när vi kom till Ellis Island orkade jag verkligen inte gå runt mer. Min man tog sig igenom museet medan jag vilade på en bänk utanför och sparade på mina krafter till Ground Zero. Är inte van att gå flera mil om dagen, eller att stå precis hela tiden.

Ändå coolt att ha varit där såklart och sett henne på riktigt kort avstånd. Vi hann även med att ta ett litet break på Liberty Island och äta en riktig amerikansk pretzel. Pretzel var gott och jag förundrades över coca cola-flaskorna och deras konstiga mått. 475mm-flaskor. Jag tyckte jag var duktig som fick häng på Fahrenheit tillslut (efter att ställt temperaturen i hotellrummet till 25 grader, så min man nästan svettades ihjäl under natten haha!), men ounces osv orkade jag inte rätta mig efter.

Jag har alltid gillat USA och tyckt det varit ett mycket coolare land än England. Jag ville ju egentligen gå på college i USA, men hamnade på universitetet i England tack vare pappa haha. Efter att ha varit i New York tycker jag fortfarande USA är så coolt, och jag vill verkligen tillbaka, men jag har också insett att jag är engelsk. Amerikanskan forbättrades ju längre jag var där (har lätt för att anpassa mig efter dialekter), men nu när jag är tillbaka i London känns det rktigt skönt att prata brittiska. Jag kanske inte känner mig lika cool med min brittiska accent, men det är jag. Jag kan det flytande och det kommer naturligt istället för att försöka tvinga sig själv säga “gläs” istället for “glas” haha. Men jag är ju sån, jag vill prata språket (dialekten i det här fallet) i det landet jag befinner mig i!

Gillar