Staden som bär på tusen minnen

Bröllopshelgen började med att min man överraskade mig med en road trip ner till Portsmouth! Han ville åka tillbaka dit där allting började för oss (hur romantiskt?).
Har inte varit i Portsmouth på 4 år, så det var verkligen dags för ett kärt återbesök. Vi åkte vid kl 10 och kom fram vid 12. Parkerade i Gunwarf Quays, och tog sedan en promenad ner till the Common. Hur många gånger har man inte gått där liksom i solskenet? Det var så härligt att vara tillbaka.
Vårt första stopp blev vår favorit-sandwich-shop Delaneys. Där har jag ätit lunch mååånga gånger kan jag säga. De har alla möjliga sorters baguetter, och är man student får man även ett meal deal (chips och dricka på köpet).
Jag beställde en baguette med kyckling och mangosallad, medan min man valde den klassiska kyckling, bacon och avokadobaguetten som var min favorit när jag bodde och studerade här. Vi åt sedan lunch på the Common i solskenet, lik som vi gjort så många gånger förut.
Vi begav oss senare ner på stranden. Här hade vi vår första dejt. Det bästa med att bo i Portsmouth var verkligen stranden och havet. Jag älskar den friska luften vid vattnet.
När vi solat på stranden ett tag, gick vi tillbaka mot Clarence Pier och spelade minigolf. Vi är båda väldigt tävlingsinriktade, så det hela var på dödligt allvar haha. Jag låg ett eller två slag före hela tiden, tills sista banan... Vi slutade på exakt samma slag, vilket var sjukt irriterande! Hur kan det bli oavgjort?! Jag var ju så mycket bättre. Hade bara otur att hamna i sanden på sista banan.
Efter minigolfen firade vi med färska donuts på piren. Också något jag ätit så många gånger förut. Allt i den här staden består verkligen av minnen, minnen, minnen, och det var så roligt att vi fick chansen att göra om allt det här igen.
Vi gick sedan tillbaka till Gunwharf Quays för lite shopping. Kommer ihåg att jag tyckte det var så extremt dyrt där när jag bodde i Portsmouth, men nu när man jobbar och tjänar pengar är det världens himmelrike. Jag var in på Michael Kors och köpte en väska(!!). Jag kunde inte låta bli. Vi var även in på Hugo Boss, Armani, Ted Baker, Lacoste, Nike etc etc, men en väska räckte för mig haha.
Tog också en drink inne på Slug & Lettuce (också som på den gamla goda tiden), och så åt vi middag på Las Iguanas innan vi åkte hem. Solen gick ner på vägen hem, på en underbar dag.. Vilken trevlig överraskning av min man att ta med mig ner till vårt Portsmouth. Idag är vi lite äldre, men minnena från universitetstiden lever verkligen kvar, och det var härligt att gå på vägarna vi gått på så många gånger förut. 💕

Gillar

Kommentarer