St. Mawes

Efter en dag i Falmouth, bestämde vi oss för att ta en liten roadtrip till St Mawes på kvällen. Det är en liten by som låg ca 50min från vårt hotell i Truro. Jag har sagt det förut, och jag säger det igen - det var verkligen det perfekta läget att bo i Truro. Det mesta ligger inom en timmes bilresa bort.

Vi körde genom väldigt vackra landskap.

Och kom fram till St Mawes ungefär samtidigt som stormen Ellen. Det var väldigt, väldigt blåsigt, men man kunde ändå uppleva hur vacker den här lilla byn var.

Tidvattnet var högt och vågorna skvätte in på vägen. Bilen fick sig också en dusch av havsvatten när vi åkte därifrån. Mysigt! Tacksam att vi inte var ute på en båt just då.

Vi var sugna på en liten middag, så gick till byns pub där vi beställde in tre olika förrätter; krispig tortilla med rödbetshummus, nybakat bröd med smör, samt friterad fisk med citron och sallad. Jag har definitivt njutit av all fräsch fisk under vår vistelse i Cornwall.

Min man drack en alkoholfri ginger beer och jag drack en kolsyrad fläderbärsdryck. I Cornwall är det mesta lokalproducerat, och allt är sååå engelskt. Det märks verkligen att man är ute på landet och 5h bort från London. Det finns mest bara engelska pubar här. Glöm att hitta en italiensk restaurang eller en kinamatsrestaurang.

Fick lov att ta en bild på en kompis som satt och tittade på oss när vi åt, med en vädjande blick. Så söt! Nästa gång vi är i Cornwall vill jag också ha en hund. Och ett barn. Det är liksom det perfekta stället för båda. Åh, vilken mysig kväll vi hade.

Gillar