Springa fritt

Marsvinen har kommit till de stadiet då de känner sig självsäkra nog att springa runt fritt på golvet och utforska lite. När jag har hand om dem ser jag därför till att de får ut och springa flera gånger om dagen. Det vita marsvinet är ett riktigt energiknippe som älskar att springa runt, hoppa, och tugga på saker, men de lär sig samtidigt väldigt fort vad de får och inte får tugga på. Ser också till att ha lite godsaker utspridda på golvet så de inte tuggar på stolsbenen som tydligen är väldigt intressanta haha. Första gångerna de sprang hade jag dessutom skärmat av områden jag inte ville att de skulle springa på i vardagsrummet, och nu springer de där de "får" springa av ren vana. De är så smarta, som små hundar.

Jag har sparat två stora kartongbitar från paketet som våra utemöbler kom i. De använder jag som hinder åt marsvinen, och de absolut älskar att springa och hoppa över dem. Det är så roligt att se på när de är riktigt glada och bara skuttar runt helt okontrollerat.

Nu blir det ett par veckor av saknad igen, när dem är i skolan och hos min mans kollega, men nästa gång jag får hem dem är det faktiskt för hela 6 veckor! Det tror jag både jag och marsvinen ser fram emot. Den största skillnaden när de åker, är att lägenheten blir så tyst. Ingen som pratar med mig varje gång jag kommer nedför trappen, och ingen som skriker det absoluta högsta marsvinsskriket någonsin när jag prasslar med plast.

Gillar