Spansk kyckling med ris

När jag lagar mat i veckodagarna älskar jag att köpa och använda mig av fusksåser. Har aldrig varit bra på att få till en god (eller framförallt tjock!) sås, och i veckodagarna känner jag verkligen inte för att slösa energi på att ens försöka. Tur att det finns så många “fusksåser” att välja på! Kanske inte lika nyttigt, men gott och bekvämt. Den här gången hittade jag en spansk, kryddig tomatsås som jag bestämde mig för att tillaga tillsammans med kyckling, lök, paprika, svamp och kokta morötter. Serverade sedan ris till.

​Resultatet blev en snabb middag (självklart lagade jag många portioner så det räcker till oss i flera dagar/till lunchlådor), och riktigt god om man gillar tomatsås. Det var nämligen lite väl mycket tomatsmak för mig, men jag har blivit duktig på senare år och gillar det i alla fall mer än jag gjorde förut. När det kommer till ingredienserna så kryddade jag på lite extra med chili, och alla grönsaker (paprika, morötter och champinjoner) skar jag i stora bitar. Jag älskar nämligen stora bitar i maten så man riktigt känner vad det är man tuggar på!

Det enda minuset var att såsen var lite för “tomatig”, och det faktum att jag glömde bort att mina bebisar åkt hem, och gick in i vardagsrummet med morotskalen… Den är ganska tomt utan dem, men jag har fått äran att ta hand om dem nästa helg igen. Ser fram emot det.

Gillar