Southampton

Igår åkte vi ner till Southampton för att fira min fästman och hans brors födelsedagar. De fyller endast tre dagar ifrån varandra (min fästman blir 24 och hans bror 19), och tycker därför om att fira tillsammans. Det var trevligt med en liten road trip ner till Southampton med min svärfamilj. Dock har min svärfar nyss köpt en sportbil som inte direkt var gjord för fem personer att åka i. Eftersom jag är minst satte jag mig i mitten mellan min fästman och hans andra bror, men det ångrade jag efter bara 20 minuter. Det fanns ingen plats för mina ben och sätet var sjukt hårt och obekvämt. Det var som sagt en trevlig road trip men samtidigt 2h av discomfort både hem och tillbaka. För oss alla tre i baksätet. Ryggen och benen värker.

När vi kom fram till Southampton gick vi till min fästmans brors halls of residence. Han går ju på universitetet där. Det var ett riktigt fint ställe och hans rum var stort och modernt. Finare än min halls of residence i Portsmouth. University of Southampton var faktiskt tvåa på min lista av universitet jag ville gå på, men jag tackade nej till min antagning efter jag fått reda på att universitetet är campus based. Jag var 18, och efter ett uppväxt i en liten ort ville jag bo och gå på ett universitet som låg mitt i stan, inte utanför. Jag var trött på bussar för att ta mig dit jag ville.

Vi gick sedan till Southampton Common i solskenet, vilket är en stor, mysig park. Det var faktiskt riktigt varmt och jag var chockad men belåten. Det känns liksom som om sommaren ALDRIG kommer någon gång, men den hade kommit till Southampton. Äntligen fick jag använda min nya topp från Gina Tricot! Vi gick runt i kanske en timme (jag hade höga klackar på mig, men de är väldigt bekväma så det gick bra), innan vi gick ner till West Quay. Där gick vi och åt på en underbar restaurang. Nog min nya favoritrestaurang, men mer om det i ett annat inlägg.

Hade en mysig dag nere på sydkusten och det var trevligt att tillbringa lite tid med svärfamiljen som vi faktiskt inte ser så ofta. Dessutom roligt att jag varit både i Brighton och Southampton den här månaden. Om det är något man ska se, förutom London då, när man besöker England, så är det dessa städer. Portsmouth tycker jag ju också om, men på ett helt annat sätt eftersom jag bott där i tre hela år. Brighton och Southampton känns lite mer exklusiva (för mig i alla fall).

Gillar

Kommentarer