Sötpotatissallad med halloumi

Jag gjorde den gooodaste salladen igår! En riktig somrig sallad gjord på sötpotatis, grönkål, spenat, jordgubbar och fetaost.

Jag började med att skala och skiva sötpotatisen. Sedan stoppade jag in potatisen i ugnen i ca 30min, tillsammans med olivolja. När det var ca 10min kvar blandade jag i grönkålen, tillsatte lite mer olivolja och kryddade med lite chili och paprikakrydda.

I en stor salladskål blandade jag sedan spenat, jordgubbar och fetaost, och det sista jag gjorde (när sötpotatisen och grönkålet var färdigt i ugnen) var att steka halloumin så den fick en fin stekyta.

Blandade till sist ihop sötpotatisen med resten av salladen i den stora salladsskålen, och serverade halloumin som en "stek" till. Det blev så gott! Det blev en sallad jag definitivt hade beställt ute på en restaurang!

Jag har alltid haft lite svårt för ruccola och bladspenat. Det känns som om man tuggar på maskrosblad liksom... Jag vill inte känna att jag äter på blad... Så det jag gjorde med spenaten var att jag skar bort "stammen" på bladen, innan jag blandade i det i salladen. Det blir så mycket godare. Dessutom har jag ju marsvin som gärna äter upp stammarna, so no food waste here.

Finns det något bättre än att prova på att laga något nytt och det blir succé direkt? Alla jag visat den här salladen för sa att det var oväntat med jordgubbar i receptet, men let me tell you hur bra jordgubbar passar ihop med både sötpotatis, fetaost, spenat och grönkål. Mmmm.

Gillar

Kommentarer