Sötpotatis

Vardagslyx stavas sötpotatis! Finns det något godare just nu? Tveksamt, tveksamt…

Igår kväll lagade jag en av mina favoriträtter just nu, nämligen sötpotatismos med grillade grönsaker (det blev paprika och courgettes den här gången), friterade chicken steaks, samt engelsk gravy ovanpå. Gravy och sötpotatis klickar sååå bra!

Men varför sluta äta sötpotatis efter middagen? Jag har nämligen även förälskat mig i sötpotatischips.

Jag är inte ett stort fan av engelska chips. Tycker alltid de är så hårda, oljiga och smakerna sitter liksom aldrig riktigt där till 100%. Kycklingchipsen smakar bränt. BBQchipsen smakar bränt. Gräslökchipsen smakar bara vinäger. Nej, ge mig OLW och Estellachips alla dagar i veckan, eller inget.

Gick dock runt i affären för ett tag sedan och såg dessa, som genast snodde till sig min uppmärksamhet. Sötpotatischips med ostfondue. Det lät verkligen som något jag skulle tycka om (en konstig kombination), så jag köpte ett paket och nu är jag helt såld. De är perfekt krispiga, och har en perfekt smak av sötpotatis och ost!

Så igår kväll blev det alltså både sötpotatismos och sötpotatischips hemma hos oss. Och jag har inte tröttnat än, för i lunchlådan har jag mer mos and I can’t wait.

Jag blir alltid så besatt av olika maträtter/ingredienser (sötpotatis, French fries, oliver, citron, spenat, persilja etc). Det håller i sig i ca en månad, och sedan byter jag min obsession till en annan ingrediens. Just nu är det alltså sötpotatis som gäller.

Gillar

Kommentarer