Söndagen den 1:a september

Gårdagen var en välbehövlig dag som jag sett fram emot länge. Lämnade inte huset på hela dagen. Gick bara runt och städade, tvättade, lagade mat, spelade Homescapes (ett spel jag verkligen snöat in mig på den här helgen. Det är en blandning av interior design och candy crush), och vilade upp oss inför den kommande veckan.

Jo visst ja, vi lämnande visst huset. Vi åkte och storhandlade mat på morgonen, men knappt så att det räknas. Sedan lagade vi en supergod brunch/engelsk frukost. Självklart intogs apelsinjuicen i champagneglas.

Hur vackra är förresten inte liljorna jag fick av min man när vi firade var årsdag förra veckan? Kommer på mig själv med att konstant gå runt med dem, för att placera dem i rummet jag befinner mig i för tillfället. Måste se till att köpa mer levande blommor nu under hösten, när man kommer tillbringa mer tid inne och hemma.

Jag organiserade bland annat barskåp och badrumsskåp, men det rummet jag blev mest nöjd med igår var ändå köket. Det nya kylskåpet är på plats, och allting är i sin ordning igen.

Jag bestämde mig även för att jag ville ha en hylla över kylskåpet, och min man byggde snällt ihop hyllan (av de utrivna brädorna som det gamla kylskåpet var inbyggt i) och satte upp den när jag var på jobbet. Kommer nog sakna hans semester minst lika mycket som honom. Att bara kunna säga till honom att “kan du göra det här, det har och det här idag?” – och allting är sedan klart när jag kommer hem från jobbet!

På hyllan bestämde vi oss för att ha brödkorgen, för att få lite mer bänkyta att jobba på. Nej, jag når inte upp dit, men jag älskar den nya planeringen ändå haha.

Mina fyrkantiga hyllplan är fortfarande en favoritdetalj i köket. Jag tycker jag har gjort ett bra jobb med att göra det lilla köket mer välplanerat. Vi får plats med det vi behöver, samtidigt som det inte är rörigt. Köket är numera ett rum jag verkligen trivs att vara i, vilket jag inte kunde säga var sant för ett år sedan.

Åh, jag älskar söndagar hemma.

Gillar

Kommentarer