Sommarsminket

1. Solkräm

Jag börjar oftast med att applicera lite solkräm i hela ansiktet. Ska jag vara mycket i solen (sola), brukar jag hoppa över smink överhuvudtaget, och endast köra på en återfuktande solkräm. Jag vill ju inte ha en ojämn bränna ;) Min favorit är Ambre Solaire’s solskyddsfaktor 15 eller 20, som passar min hudtyp.

2. Primer

Efter solkrämen smörjer jag in ansiktet med min favoritprimer från Clarin’s. Primern ger ansiktet ett fint lyster och lägger sig som en bra bas för resten av make upen.

3. Setting Spray

Jag sprayar sedan ansiktet ett par gånger med Clarin’s Setting Spray/Face Mist för att fästa primern.

4. Foundation

Min favoritfoundation är Dior’s Forever Skin Glow, eftersom den verkligen håller det den lovar, och ger ansiktet ett fint lyster och sommarglow. Den är silkeslen och lätt att applicera. Dior är ingen budget-foundation, men enligt mig är den värd varenda krona.

5. Setting Spray

Jag sprayar ansiktet igen ett par gånger med Clarin’s Setting Spray/Face Mist för att fästa min foundation, och se till att den inte kladdar. Ett väldigt viktigt steg när man sminkar sig i sommarvärmen.

6. Concealer

Jag gillar flytande concealers bäst, och den jag använder just nu är Loreal’s True Match Concealer. Jag har en ganska fin hy på sommaren, så concealern lägger jag endast under ögonen.

7. Setting Spray

Även concealern fäster jag med min setting spray från Clarin’s.

8. Mascara

Fastän jag är relativt ljus, så har jag fått min mammas mörka ögonfransar. På sommaren använder jag därför bara ett tunnt lager mascara, mest för att böja till fransarna lite.

9. Ögonbrynspenna

Det sista jag gör är att fylla i mina ögonbryn med min ögonbrynspenna från Chanel. En sminkning är enligt mig inte komplett utan ögonbrynspennan.

10. Setting Spray

Nu ljög jag, för det allra sista jag gör är att spraya lite mer av Clarin’s setting spray över ansiktet, för att fästa sminket och se till att det inte kommer kladda.

Gillar

Kommentarer