Sommarsemester?

Åh, snart helg; du är så välkommen!! Det är sista helgen innan vår lilla, lilla sommarsemester i Sverige, och jag ska tillbringa den på bästa sätt med att:

1. Sola på terassen om vädret tillåter (ytterst tveksamt).

2. Gå igenom min inköpslista som jag fått från min kära familj och släkt i Sverige. Alltså en inköpslista på saker (läs: mat och dryck) de vill ha från England.

3. Packa mina resväskor. Flyger med SAS den här gången, så jag har extra mycket baggage med mig.

4. Vinkväll med min vän. Åh, vad jag längtar nu! Vi har alltid så mycket att prata om.

5. Självklart hänga med min man med, och fortsätta titta på nya säsongen av Stranger Things. Bara jag som inte var ett jättestort fan av tidigare säsonger, men som nu verkligen fastnat i den senaste?!

Tiden går riktigt fort nu. Det är väl sant som de säger, att tiden går fortare ju äldre man blir, för mina dagar som 28-åring har verkligen rusat förbi. Snart är det dags för Sverige, sedan Franska Rivieran, och Wien eftet det!

Jag har tänkt lite på den typiska svenska sommarsemstern, som 90% av svenska befolkningen verkar ha, och kommit fram till att det verkligen makes no sense i mina öron (och ögon). Varför ska man ta ut 4 veckors semester i mitten av sommaren, istället för att sprida ut den under årets gång? Jag förstår inte.

När jag tar semester reser jag oftast. Jag gör alla dessa saker som jag inte kan göra när jag jobbar. Om jag tänker på min semester det här året så kommer jag ha varit i Sverige flera gånger, Köpenhamn, Nice, Cannes, Monaco, Wien och kanske någon annanstans med (all semester är inte planerad än). Det gör mig glad och motiverad att sprida ut mina “roligheter” under årets gång. Skulle jag jobba från januari till juli utan avbrott, så skulle min motivation svikta rejält, och jag skulle inte alls vara lika produktiv. Som alla andra behöver jag belöningar, och lite semester här och där är verkligen den bästa belöningen enligt mig.

Tänk om jag istället skulle göra alla dessa resor inom loppet av 4 veckor, mitt på sommaren? Jag skulle inte vilja det, och jag skulle inte hinna det. Sommaren är så vacker ändå, att man inte behöver hitta på så mycket. Det är väl så de flesta svenskar tänker också, för de kanske åker utomlands, på en campingsemester eller till en sommarstuga en eller ett par veckor av dessa 4, och sen då? Sen stannar de bara hemma? Stanna hemma och hänga i London kan jag göra vilken helg som helst?

Jag har alltid varit väldigt effektiv med min tid. Mer effektiv än de flesta andra, jag har förstått det nu. Men jag skulle nog bli helt galen av att vara helt ledig i 4 veckor och sedan jobba non-stop januari-juli och augusti-december. Det passar mig inte alls, och jag har svårt att förstå hur det skulle passa någon egentligen. Det är ju omöjligt att ta vara på varenda ledig dag av dessa 4 veckor... Om semestern bara kommer en gång om året skulle jag bara få ångest, för att jag skulle känna en sådan press på att hinna allt jag drömt om under året, som inte handlar om jobb.

Så känn ingen sorg för mig (Göteborg).Jag är ledig några dagar här, och några dagar där i sommar, och det är precis så jag vill ha det. 😊

Gillar