Sommarregn

Det är något speciellt med en härlig regnskur på sommaren. Efteråt skiner solen igen, naturen är frisk och vacker, det luktar regn och allt är bara mys, liksom.

Dropparna, som slagit fint mot rutorna, ligger kvar, medan solen skiner in genom fönstret.

Jag har säkert nämnt alldeles för många gånger att sommaren är min absoluta favoritpunkt på året. Men hur kan man inte älska den med värmen, vädret, allt fågelkvitter och all grönska.

Det sämsta med sommaren måste vara tanken på att man befinner sig mitt inne i den, och att den väldigt snart kommer vara över. Det känns alltid som om man inte får blinka för mycket, eller gå och lägga sig allt för tidigt, för då vaknar man helt plötsligt upp och det är september.

Det finns definitivt en sommarstress, som inte någon annan årstid har. Att man ska hinna så mycket, göra så mycket, men samtidigt inte göra någonting och njuta så mycket man bara kan.

Min lavendel har börjat blomma lite på terassen, och min fuschia trivs bra som vanligt (både på sommaren, på vintern, i sol, regn, och snöstorm tydligen...) Sommaren betyder ju också att vi får användning av vårt extrarum - terassen - som jag älskar att hänga på.

Har lite dåligt samvete idag, eftersom jag och min man har tittat på hus och sakta börjat planera nästa fas i livet. Jag älskar vår lägenhet, och en del av mig vill alltid bo kvar här, medan en annan kräver förändring om något år, och något större.

Just nu (efter lite research) är jag dock inte tillfreds med vad för hus vi skulle ha råd med här i London, så det blir att fortsätta fokusera på överamortering ett tag till. Så egentligen borde jag inte ha dåligt samvete. Vi kommer inte flytta på ett tag. Om vi inte spontant hittar ett hus för 5 miljoner, men det tror jag ikkkke i dessa tider. Målet är att kunna köpa vårt första hus för ca 7 miljoner kr. Så det är bara att jobba vidare 🥳

... Och vila på terassen, eller sitta på fönsterbrädan i sovrummet och titta på regnet, när man är ledig.

Gillar