Sommardag i South Bank

Igår mötte jag upp en vän vid London Bridge på eftermiddagen för att besöka den ganska nyöppnade baren Proesecco House. Alltså, gårdagen kändes som en riktigt bra sommardag. Först frukost på terrassen och jag satt i solen och bara njöt i nästan en timme. Sedan umgicks jag med min vän, kom hem vid 10 på kvällen och fortsatte att dricka vin med min man.
I alla fall så har jag och min vän varit väldigt taggade på Prosecco House ett bra tag nu. Det var roligt att vi äntligen tog chansen att prova på stället. Kan ju säga att det verkligen inte gjorda oss besvikna! Tvärtom var det supermysigt, med nästan bara svenskar därinne, så vi kände oss som hemma 🥂
Vi valde att prova på deras fruktiga Prosecco. Något jag inte ångrar. Det var supergott, och passade perfekt att dricka på en solig sommardag i april. Eftersom vi båda älskar mat så fick vi ju självklart prova lite av deras apeteriffer också. Bilden visar deras mozzarellabollar och parmaskinka. Åh, så gott det var. Det kan aldrig bli fel med italiensk mat och dryck, och det var precis det vi båda var sugna på och behövde igår.
Jag hade gärna stannat på Prosecco House och jobbat mig igenom hela vinlistan. Servicen var i världsklass, inredningen så mysig och Proseccon så god. Vi kunde dock inte sitta ute i solen, vilket min vän ville, så vi begav oss vidare på en promenad, först till Borough Market, och sedan längs underbara South Bank för att hitta nästa vinbar med en uteplats i solen. Känner mig alltid som en turist i min egen stad när jag går längs South Bank. Det är en av Londons vackraste sidor enligt mig, speciellt när solen skiner.
Vi vandrade från London Bridge ner till Blackfriars där vi hittade en mysig och pampig pub med uteservering. Alla platser i solen var upptagna, så vi valde att stå i solen istället, som många andra. Ingen dålig utsikt vi hade när vi att stod och drack prosecco och pimms precis vid Themsen. Vi drack goda drinkar och pratade och hade en jättetrevlig dag helt enkelt. När solen började gå ner vandrade vi vidare mot Waterloo där vi tog tunnelbanan hem. Underbar lördag!

Gillar

Kommentarer