SOME YEARS AGO - SEPTEMBER

För 3 år sedan...

... Var det september 2017, och vi hade precis gift oss och skrivit på papprerna till en ny lägenhet. Men hela den legala processen med att flytta drog ut väldigt mycket på tiden. Det är ju inte bara att skriva på ett papper, betala en depositionsavgift och bestämma ett inflyttningsdatum - här i England måste man anlita en jurist också, som går igenom hela lägenheten (besiktar osv.), och alla aspekter med köpet, innan man kan flytta in. Det var så segt... I september badade vi mitt i ovissheten om köpet skulle gå igenom över huvud taget. Det bråkades om vi skulle äga terassen eller inte, och mitt i allt så lade vår landlord ut lägenheten vi bodde i på en hyr och sälj-sida. Jag blev så arg. Hoppades att vi skulle kunna flytta i oktober, men i verkligheten fick vi inte nycklarna förrän i december. Vilken seg höst.

För 4 år sedan...

... Var det september 2016; den värsta månaden i mitt liv. Min underbara morfar fick först bekräftelsen att cancern redan var tillbaka och obotlig den här gången, för att en vecka senare läggas in på hospice, och för att ännu en vecka senare gå bort. Det gick väldigt fort på slutet, vilket känns skönt på ett sätt eftersom morfar slapp lida en längre tid. Känns surt på ett annat då jag inte hann träffa honom en sista gång. Den här bilden är tagen från mitt kontorsfönster, bara någon timme efter jag fått beskedet om att morfar somnat in. Allt var som vanligt, lugnt och stilla, men den vackraste själen i världen saknades. Han kommer saknas mig hela livet.

För 6 år sedan...

... Var det september 2014, jag hade precis börjat på ett marknadsföringsjobb i London och bodde med min man hos hans föräldrar. Det tog ett tag att vänja sig vid heltidsjobb och att inte ha någon fritid i veckodagarna. Helgerna blev i alla fall våra <3 Vi brukade dela på en flaska vin på fredagarna, och utforska London på lördagarna. London var ju fortfarande ganska nytt för mig då. Bilden nedan visar en publunch vi åt en lördag i september, och vi tittade på fotboll. Så mysigt, och jag var verkligen beroende av curly fries på den tiden!

För 7 år sedan...

... Var det september 2013, och jag hade precis börjat på mitt första jobb efter universitetet. Det var ett försäljningsjobb i Västerås. Just i september tyckte jag allt var så nytt och spännande, men ett par månader senare hade jag tröttnat totalt. Det var långa dagar, och vi var bara garanterade 8000kr i lön varje månad - resten var kommission. Tyckte det var alldeles för stressigt att arbeta så en längre tid, men i september trivdes jag som sagt. Hade också klippt mig axellångt och kände mig fräsch och motiverad efter sommaren. är inte det det absolut bästa med september och höst? Man är alltid så redo för en nystart!

För 10 år sedan...

... Var det september 2010, och jag började på universitetet! Det var ett stort steg och en stor förändring i livet - inte bara att flytta hemifrån, utan att också flytta till ett helt nytt land. University of Portsmouth var allt jag hade drömt om, och perfekt för det stadiet i livet jag befann mig i då. Jag fick en utbildning, träffade min man där, och har så fantastiskt många minnen därifrån. Jag minns september 2010 så bra. Att först flytta in i min studentkorridor, lära känna nya vänner och börja plugga på Portsmouth Business School.

Gillar

Kommentarer