Some years ago - Februari

Här kommer några ganska dystra bilder från åren som gått, men det kanske är precis så februari ska vara; kall och grå! Om februari inte fanns kanske man inte skulle uppskatta sommaren lika mycket... 😉 Så tänker i alla fall jag när jag är oerhört trött på årstiden.

För 3 år sedan...

.... var det februari 2017 och vi hade precis börjat med bröllopsplaneringen. Vi hade spikat ett datum, samt bokat herrgården, några månader innan, men allt annat planerade vi under loppet av 6 månader. Det var tillräckligt med tid tycker jag. Just den här kalla och gråa februaridagen, besökte vi herrgården för att planera var vigseln skulle äga rum (vi ville gifta oss i parken - vilket vi också sedan gjorde). Vi fick även titta in i rummen där vi och gästerna skulle sova över.

För 6 år sedan...

.... var det februari 2014, och jag gick på min gammelfarmors begravning. Hon somnade in den 7:e februari det året, 98 år gammal. Hennes begravning är den enda kyrkliga begravning jag varit på, och den var väldigt vacker. Jag hade lockat mitt hår och bar mycket guldsmycken, eftersom gammelfarmor älskade guld. Det gjorde jag också på den tiden. Och jag kommer ihåg att min mammas kusiner sjöng ett par jättefina låtar i kyrkan. Har många fina minnen av min gammelfarmor eftersom vi stod varandra nära, och jag var hela 22 år när hon gick bort. På slutet var hennes minne inte det bästa dock, och jag kommer väldigt bra ihåg att hon alltid frågade mig "hur går det med skolan, i Eskilstuna?" Jag var 22 år gammal, men hon trodde fortfarande att jag gick på gymnasiet. Jag tror aldrig hon riktigt förstod att jag hade flyttat till England.

För 7 år sedan...

.... var det februari 2013, och min man följde med mig till Stamford Bridge för första gången! Vi tog tåget upp från Portsmouth där vi bodde och gick på universitetet, för att hälsa på min pappa. Det var nog bara tredje gången min man faktiskt träffade min pappa. Just i den här bilden är vi på väg till pappas hotell i Earl's Court för att lämna lite shoppingkassar. Innan det troligvis blev ett eller annat pubstopp på vägen ner till Fulham Broadway.

För 10 år sedan...

.... var det februari 2010, och det var så mycket snö ute att man knappt kom ut genom dörren. Seriöst, jag kommer ihåg hur jag fick kämpa för att få upp ytterdörren en morgon, då det var flera decimeter snö i vägen på andra sidan! Har dessa vintrar helt försvunnit? Kommer vi inte få uppleva snö alls i framtiden?

Det var mysigt att leka med min vovve i dessa höga snödrivor, men jag kommer också ihåg att det var mindre mysigt att försöka ta sig till skolan. Tågledningarna frös (det var -25 grader i flera dagar i sträck), så tågen var ofta inställda, och att ta sig till skolan med en buss som knappt kom fram i all snö tog en evighet. Kommer aldrig heller glömma hur det kändes att cykla till och från stationen i -25 grader...

För 11 år sedan...

.... var det februari 2009, och att ta bilder på mig själv med Sepiafiltret i digitalkameran var det bästa jag visste. Och så fort jag ser bilder på mig själv med min labrepiercing, saknar jag den! Om man ändå kunde vara tonåring livet ut och inte behöva se så "professionell" ut på jobbet, då hade jag nog haft den kvar än idag. Fast min man hade nog aldrig gift mig med mig då ;) Vad annars hände i februari 2009? Min skola blev bombhotad, och jag skaffade Facebook. Helt orelaterade händelser, men det är det jag kommer ihåg från den tiden just idag.

Gillar