Some years ago - april

För 1 år sedan...

... var det april 2019 och vi besökte Köpenhamn!! Det var en härlig resa och jag föll pladask för staden. Höjdpunkten var nog att sitta på en uteservering i Nyhavn, och njuta av god mat, ett glas rosé och vårsolen. Jag vill jättegärna komma tillbaka. Just nu känns den tanken extremt långt borta, men det kommer en tidpunkt då jag får ut och resa igen. Det är jag säker på.

För 3 år sedan...

...var det april 2017 och jag hade brudklänningsprovning i Stockholm på ByMalina. Jag visste att jag ville gifta mig i mycket spets och i en tajt klänning som kändes klassisk men modern på samma gång. Jag blev förälskad i min tvådelade klänning, men gillade även klänningen jag provade på bilden nedan. Att bestämma sig för en brudklänning var inte svårt. Som vanligt när det kommer till shopping visste jag direkt om jag gillade en klänning eller inte.

För 5 år sedan...

... var det april 2015, och det var väl också det sista "normala" påskfirandet med familjen där vi åt påskmiddag hos mormor och morfar. Vi brukade fira påsken ungefär som vi firade julen, och jag tyckte alltid det var en fin och speciell tillställning. Älskade att umgås med familjen och äta mormors påskmat. Mormor och morfar var också alltid så fina i deras matchande gula skjortor ❤️ Jag håller fortfarande hårt fast vid julen och jultraditionerna, men påsken känns inte lika speciell längre. Men i hemlighet hoppas jag att jag kan vara i Sverige nästa år för att fira påsken med.

För 7 år sedan...

... var det april 2013. Jag var hemma i Sverige på påsklov och besökte min gammelmormor som hade flyttat in på ett serviceboende efter en stroke. Hon kunde inte prata, men hon var så glad att se mig. Kommer så väl ihåg att hon hade en tavla hon skrev på, och hon gav mig en LOKA och 100kr. Hon hade fått en fin lägenhet, men tyvärr blev det mitt enda besök. Hon gick bort två veckor senare ❤️ Det var inte bara jag som hälsade på henne den dagen. Mormor och morfar hade precis fått hem deras nya hundvalp, Bertil. Så söt. Just den här bilden tog jag på honom i min gammelmormors soffa, just den dagen.

För 8 år sedan...

... var det april 2012, och jag var igen hemma på påsklov från universitetet. Förutom att åka till Finland med mamma och pappa, så tillbringade jag mycket tid med min kära vovve. Saknade honom alltid så mycket när jag var borta på universitetet.

För 10 år sedan...

... Var det april 2010 och jag och en vän reste till Portsmouth för att gå på öppet hus på universitetet. Det var början av mitt 3-åriga universitetsliv där. En riktigt rolig period av mitt liv. Än idag gillar jag att besöka Portsmouth. Man har så mycket fina minnen därifrån.

För 12 år sedan...

... Var det april 2008, och jag var i Stockholm med gymnasieklassen. Vi gick runt och shoppade på dagen och åt Subway i trappen på Hötorget. På kvällen såg vi en Hamletföreställning på Dramaten. Det var en trevlig dag, och jag hade av någon okänd anledning rosa boots på den tiden, och tjocka solglasögon med vita bågar...

Fina minnen. I år handlar april som sagt bara om att vara hemma, hemma och hemma. Inte bli smittad av coronaviruset och framförallt inte smitta andra. Jag längtar tills allt det här är över och livet kan börja återgå till det normala.

Gillar