SOLROSOR!

Mina solrosor blommar! Den första började slå ut redan den 22:a augusti, och nu har de andra också hunnit ikapp. De är så vackra, och de är ju de första jag sått från scratch någonsin, så jag är ju väldigt stolt 😉 Tre månader tog det alltså från frösättning till blomning.

Som ni kan se på bilden, så är de väldigt höga och smala. Jag vet inte varför de nedre bladen vissnade och föll bort, men en anledning kan vara att det varit en väldigt varm sommar. Vissa blad ser fortfarande lite "brända" ut. Eller så kanske det beror på att de är sådda i en kruka och har mindre plats, istället för att växa fritt i ett land. Who knows.

Jag har inte de högsta eller de bredaste (verkligen inte de bredaste haha!) solrosorna, så jag vann inte välgörenhetstävlingen på jobbet, men jag tycker mina rosor är vackra ändå! De pryder min terass fint, den högsta är nu 130cm, och det har varit roligt att så dem, och se dem växa hela sommaren. Och nu får vi äntligen njuta av dessa starkt lysande blommor ett tag! För det är ju faktiskt nu de är som allra finast 🌻

Gillar

Kommentarer