Snyggt hemma

Hur går det med nya lägenheten? När ska ni flytta? Jag får frågorna flera gånger varje dag, och det är alltid lika svårt att svara på. Jag tror saker håller på att lösa sig, men jag har samtidigt ingen aning egentligen. Det enda jag vet just nu är att vår jurist och försäljarens jurist håller på att argumentera om uteterassen, som tyvärr inte finns med på de officiella ritningarna över vår lägenhet. Terassen finns ju där i real life, och enda sättet att ta sig ut på den är genom vår vardagsrumsdörr, men endå ska det tvistas om ägarrätten... Om vi inte får äga terrassen kommer alltså vem som helst kunna få använda den, men samtidigt inte. För enda vägen ut och in på terrassen är som sagt genom VÅR vardagsrumdörr. Om ingen idiot hoppar från taket... Självklart borde terrassen vara vår. Den här processen är bara fööör dum och långdragen. Jag blir så irriterad.

Hade förväntat oss att börja packa och flytta nu, men det kommer dröööööja. Om det ens kommer ske? En del av mig vill bara visa mäklaren och juristerna fingret och dra mig ur det här. Tar det över 6 veckor för er att ändra en ritning kan ni lika gärna stoppa upp ritningarna i *****! En annan del av mig vill bara äga mitt hundraprocentiga, egna hem nu, så jag är beredd att fortsätta med veckomötet med juristen, och mellan det bara låtsas som ingenting och vänta, vänta...

Eftersom vi som sagt trott att vi ändå skulle flytta snart, har jag inte brytt mig om att något ligger på fel plats här hemma. Inte orkat göra rent ugnen eller tvättmaskinen. Inte brytt mig om att skohyllan är lite oorganiserad. Men nu när jag har insett att vi kommer bli kvar här ett tag till, tänkte jag att jag åtminstone kunde göra hemmet så snyggt och fräscht som det bara går. Det får mig att må lite bättre angående den här flytten som aldrig blir av.

Så igår tog jag 3 timmar på morgonen till att bara städa, plocka, organisera, tvätta... Det var verkligen välbehövligt, och nu känner jag mig lite mer positivt inställd till min omgivning. Jag tror jag har ärvt det här med att bli lugn av att gå runt och plocka med saker och fixa i hemmet av mamma och mormor. Hoppas verkligen jag får lite mer att plocka med snart! Jag vet att jag längtar till flytten just nu, men när det väl händer kommer det nog bli ganska tröttsamt. Det kommer nog bli som ett andra heltidsjobb i några veckor innan allt är nedplockat, upplockat och på sin plats igen. MEN så roligt och spännande på samma gång!

Gillar