Snittar, tårta och vickning

Jag har tidigare skrivit om menyn som kommer serveras på vårt bröllop. Det inlägget kan läsas här. Men det kommer inte bara bli en 3-rätters sittning på kvällen, utan även snittar, vickning och självklart bröllopstårta kommer serveras under dagens gång. Nu har vi även bestämt vad detta kommer innehålla.

Direkt efter vigselceremonin kommer vi ha en brudskål med snittar. De snittar vi valt att servera till champagnen är laxtartar med löjrom och skinkpastrami med ost. Jag är inget fan av fisk och skaldjur, men min fästman uppskattar det. Därför gick jag med på att ha ett litet fisk-alternativ. Jag behöver ju inte äta av det, men jag tror att många kommer uppskatta det.

På kvällen kommer bröllopstårtan serveras, och vi har valt en tårta med kakbotten, vit choklad utanpå, och hallon och limecreme inuti (alltså fyllningen). Vi har tyvärr ingen möjlighet att provsmaka tårtan innan, men jag litar på att det kommer bli riktigt gott. Kan vara roligt att bli lite överraskad också.

Vid midnatt kommer det även serveras en vickning, vilket vi har valt ska bestå av en ostbricka. Jag funderade på fruktbricka ett tag, men min fästman ville starkt ha ostbricka. Det låter ju inte så tokigt med lite brie i slutet av kvällen, så ostbricka fick det bli! Ser verkligen fram emot den här dagen som nog till största delen kommer bestå av mat haha. Men då reflekterar den ju mig och min fästman väldigt bra – vi älskar ju att äta!

Gillar

Kommentarer