Snapshots

Det är lördagsmorgon och solen skiner! Min man är ute och cyklar som vanligt, och jag har städat lägenheten och åt marsvinen. Bailey har grävt en grop i höet och rullat ihop sig som en croissant. Han är så nöjd med livet.

Nyss ringde Uncle T och vi pratade ett tag om jobb, lockdown, framtidsplaner och fotboll. Livet går lite på autopilot just nu - jag försöker att inte tänka på hur restricted jag är, utan bara köra på mot ljusare tider - men ibland är det så härligt att prata med nära och kära i Sverige och få ett break. De finns kvar där när allt det här är över.

Igår gjorde jag något jag inte känner mig jättestolt över. Jag åt bacon. I december bestämde jag mig för att sluta äta bacon och lammkött. För djurens skull, för klimatets skull. Jag skulle värma soppa till lunch, öppnade burken med det som jag trodde var kyckling & grönsakssoppa, och såg till min fasa att det var kyckling & baconsoppa. Min man hade råkat köpa fel i affären.

Vad gör man vid ett sådant här tillfälle? Jag slänger inte mat, det finns inte i min värld. Så jag åt upp soppan. Den fanns ju redan där rakt framför mig. Rättfärdigade mitt beslut med att det var ett misstag att köpa fel sort, samt att kasta mat inte heller är bra för miljön och något som jag som sagt inte gör.

Jag älskar fredagseftermiddagarna. Arbetade mig igenom den sista timmen med den här goda frappuccinon från Starbucks. Jag kunde inte sova förrän 2/3 inatt (tål ju inte koffein...), men det var värt det.

Nu väntar jag på att min man ska komma hem, sedan ska vi åka till några garden centres och handla krukor och frön och blommor till terassen. Min bror tyckte jag skulle köpa dinosaurien ovan... Den hette "The Great Gnome Massacre." Passar mer till hans balkong tycker jag.

Vi får se vart helgen bär oss! Jag ska i alla fall passa på att NJUTA så mycket jag bara kan, för sedan väntar 4 väldigt intensiva arbetsdagar innan påskhelgen. Nya projekt ska påbörjas, gamla ska avslutas, och jag ska faktiskt arbeta på kontoret på tisdag för jag har så många möten! Så jaa, jag ska ta vara på den här helgen nu😎

Förresten, hallå, min man har börjat göra frukost till mig på lördagarna innan han cyklar iväg. Imorse fick jag en bagel med kokt ägg på sängen. Åh, vad jag älskar den mannen. Jag tror nog lockdown givit oss ett ännu bättre förhållande än det vi hade tidigare. Om möjligt.

Gillar

Kommentarer