Snäll mot håret

Det har blivit en vana för mig att tvätta håret varannan dag. Att platta det direkt efter jag duschat, eller platta och sedan locka. Jag gillar inte mitt naturliga svall. Men efter att jag tagit kortet under tänkte jag; men gud, har jag inte fått väldigt tunnt hår på sistone?

Jo det har nog blivit lite tunnare... Plattänger och locktänger är inte bra för håret. Och fastän jag använder ett bra schampo är det inte bra att tvätta håret för ofta heller. Jag har nu bestämt mig att låta håret vila mer än det brukar, för att se om det kan ge mitt svall ett naturligt lyft och tjocka till sig lite.

Precis hemkommen från jobbet och nyduschad. Dock lät jag håret vara. Nu ska jag tvätta det var tredje eller fjärde dag istället (och använda torrschampo när/om det behövs), och försöka att bara låta det vara mellan tvättarna. Jag behöver inte platta håret för att se fin ut. Tvärsom; när jag inte hunnit fixa håret innan jobbet, det är ju då jag får komplimanger att det är fint med mina naturliga lockar haha. Nej, dags att låta håret vara, få växa och tjockna till sig lite. Har ju gått ett år utan att bleka det nu, så varför inte fortsätta på den "naturliga" vägen?

Gillar