Snabbmakaroner & köttbullar

Gårdagens önskan var att ta mig tillbaka till en tid då allting var lite enklare. Så jag bestämde mig för att drömma mig tillbaka till en vardagseftermiddag hos min mormor och morfar när jag var liten, och lagade köttbullar med SNABBMAKARONER (köpta på Scandinavian Kitchen).

Att få tag i köttfärs just nu är inte det enklaste, så istället för att laga köttbullarna från grunden, "nöjde" jag mig med dessa färdigrullade och färdigkryddade. Jag hatar egentligen "köp-köttbullar" (typ mamma Scans...) men de här var riktigt goda.

Egentligen hade jag nöjt mig med köttbullar, snabbmakaroner och Heinz ketchup (det måste vara Heinz; det hade alltid mormor och morfar!), men min man ville inte äta barnmat... 😂 Så jag rårivde lite morötter och stekte även till lite svamp.

Den här måltiden gjorde mig LYCKLIG. Det smakade nästan som om jag var hos mormor och morfar. Jag vet inte om det bara är den jag är, men när jag inte är riktigt nöjd med tillvaron (saknar Sverige och att kunna resa fritt) så drömmer jag mig gärna tillbaka till barndomen. Jag minns känslan av att sitta på klippan vid mormor och morfars sommarstuga och titta ut över sjön, och jag blir lugn. Jag minns mat mormor lagade till oss (som köttbullar och makaroner). Jag minns människor, platser, stunder... Och fastän det gör mig sorgsen på ett sätt att allt bara är minnen, gör det mig också glad att jag haft en sådan fin uppväxt.

Det var i alla fall sjukt gott med snabbmakaroner. Och det bästa är att jag fortfarande har halva paketet kvar.

Gillar

Kommentarer