Smörgåstårta!

Igår gjorde jag något som jag tänkt på ganska länge; en egen smörgåstårta!
Jag är så stolt, för den blev så fin. Och inte bara fin, den blev faktiskt väldigt god också. Det var så mycket enklare att "baka" en smörgåstårta än vad jag trodde, att jag förvånas över att folk inte gör det oftare. Then again; jag kan se att man skulle tröttna på smörgåstårta om man åt det alldeles för ofta...


Jag tog även lite mindre fina bilder på tårtan, när jag var mitt inne i att baka den. Jag förberedde mig genom att googla en massa olika recept (det finns ju väldigt många varianter), och bestämde mig för att blanda lite recept, och köra på det jag tyckte lät intressant och gott. Det blev alltså ingen "traditionell" räk eller skinktårta med skagenröra här, utan första lagret bestod av creme fraiche och pickles (Engelska Branston pickles). Jag fick idén från ett recept där man skulle blanda crème fraiche och bostongurka.
Andra laget fick sedan bli avokado, ägg (kokta), samt pressad citron. Jag tog alltså inspiration av flera olika recept, och blandade dessa, så jag hade egentligen ingen aning om hur det färdiga resultatet skulle smaka. Om ens den här kombinationen av fyllning och lager skulle bli gott. Men det blev det! När mina två fyllningar var klara, bredde jag sedan på majonnäs på toppen, och garnerade tårtan med rostbiff, sallad, gurka, ost, mer kokta ägg, citronskivor och svarta oliver. Vilken succé 😉

Gillar

Kommentarer